DE zomer van Haarlem voor jou!

Wij hebben voor jou DE gouden tips voor een onvergetelijke zomer in Haarlem verzameld! We zijn daarvoor de stad in gegaan, maar hebben ook lekker zomers gesurfd over het net. Check de video voor de tips van de straat.

Wil jij wel wat meer dan zwemmen en ijsjes eten? Gelukkig hebben wij een goede waslijst vol Haarlemse feestjes voor je uitgezocht. Vervelen wordt ‘m niet deze zomer!

Mocht je het toch allemaal maar niks vinden, of heb je gewoon een supervet idee, kom bij ons langs en realiseer je eigen project! Meteen een mooie toevoeging aan dit lijstje.

Juli

Internationaal orgelfestival
Orgelfestival?! Jazeker, 14 t/m 28 juli is het internationale orgelfestival in Haarlem. Dit betekent dat je eindelijk je oortjes eens kunt laten kennis maken en/of verwennen met dit eeuwenoude instrument. Veel concerten zijn namelijk gewoon gratis te bezoeken. Check het programma hier.

Parksessies
19 t/m 22 juli maakt Parksessies van het Hout weer een festivalterrein! Gewoon voor gratis! Vier dagen lang kun je hier dansen op muziek, spacen op de mooiste kunst en natuurlijk gezellig bijpraten met je vrienden tot je tong verlamd is. En mocht je er dan nog geen genoeg van hebben, of ben je gewoon meer een nachtmens, alle vier de dagen is er ook een afterparty in de Patronaat! En ja, dat ook gewoon voor gratis!

Ballin’
Yess! Ballin’ is weer back op zaterdag 21 juli 2018 vanaf 12.00 u bij Reinaldapark. Ballin’ is een evenement die voor velen niet onbekend is. Binnen drie jaar heeft het zich van voetbaltoernooi naar wijkproject ontwikkeld. Bij Ballin’18 draait het allemaal om voetballen, dit jaar worden er naast het voetbaltoernooi ook randactiviteiten aangeboden voor jong en oud. Van voetbal spelletjes, games tent, shooting target naar waterestafette, penalty king en meer. Dus: boeken weg, sport outfits aan, zet die summerbody aan het werk!

Augustus

Lastig!
Lastig is een urban feest dat zich richt op zestien plussers, jongeren die in de zomer niet de kans hebben om op vakantie te gaan. Dus kom je body op 4 augustus ontspannen door een reis te nemen bij Lastig in het Patronaat van 22.00-03.00. Verwacht verkoeling voor de hete dansjes, zoete drankjes als verwenning, gezelligheid en natuurlijk vreugde voor je ziel.

Met een mix van R&B, hiphop, afrobeat en dancehall, heb je geen enkele mogelijkheid om stil te staan. Rek en strek je uit en maak je klaar om tot de grond te gaan!

Haarlem Jazz & More
Voor ons het festival waar je -in nood- zelfs alleen heen kan gaan omdat je toch altijd iedereen tegenkomt. Haarlem Jazz & More: Lekker drinken, dansen, mee bleren, oude leraren en ouders lam zien worden, wakker worden en alles weer opnieuw beleven. 15 t/m 19 augustus kunnen we weer!

Poldergoud
Een nieuw muziekfestival in Haarlem, georganiseerd door Je Suis Energy en Haerlems Bodem. 25 augustus kun jij ‘onder de toren’ in de Waarderpolder los gaan op muziek, creativiteit, cultuur, goed eten en natuurlijk een lekker biertje.

“PolderGoud Festival is voor iedereen vanaf 18 jaar. Voor Jong & Oud, Scooterboys & Nozems, Krakers & Kakkers, Hippies & Hipsters, Vrijbuiters & Doordravers. PolderGoud Festival is voor Vaders, Moeders, Rockers, Skaters, Punkers, Haters en Lovers…” Dus ook voor jou!

Overig
Verder kun je elke zondag om 16.00 uur bij het Veerkwartier, met je voetjes in het zand en een drankje in de hand, luisteren naar live muziek.

Zin om (nieuwe stijlen) dans te leren? Dat kan bij het Danshuis Haarlem! Zij hebben een speciaal zomerrooster. De zomerlessen zijn bedoeld voor iedereen in de leeftijd van 8 tot 88 jaar oud, gevorderd of beginner. Iedereen is welkom. Voor deze lessen hoef je je niet vooraf aan te melden.

Voor de aerial swing les dien je je wel aan te melden i.v.m. beperkt aantal plekken.

Kosten per les zijn € 7,- Graag contant en gepast betalen.

Datum Tijd Docent Stijl
zondag 5 aug. 12.00-13.00 Mike Afrikaans
woensdag 8 aug. 19.30-20.30 Pam Urban/Contemporary
zondag 12 aug. 12.00-13.00 Rimke Afro jazz
woensdag 15 aug. 19.30-20.30 Mike Urban
zondag 19 aug. 12.00-13.00 n.n.b.
woensdag 22 aug. 19.30-20.30 Rimke (female) HipHop
zondag 26 aug. 12.00-13.00 Haya Modern jazz
woensdag 29 aug. 19.30-20.30 Ronja Aerial Swing
zondag 2 sep. 12.00-13.00 Marlieke Moderne dans
woensdag 5 sep. 19.30-20.30 Haya Conditietraining

Heel erg veel plezier deze zomer!

Featured image by Aranxa Esteve, via

Deel dit via:
Birgit