Podcast #2 Drank en drugs

Podccast cover

De podcast van STAD staat online! Wij hebben dit voor jullie met elkaar gefixed!

STAD-Haarlem de podcast is sinds twee weken bezig met een nieuwe show dat gaat over het thema 18+. Wat is een podcast eigenlijk? Een podcast is een een praat programma waar er interessante onderwerpen naar voren komen. Die terug beluisterd kan worden op internet. oftewel de moderne vorm van radioprogrammering.

Vanuit de gemeente hebben wij een thema gekregen waar wij mee moesten werken. Onze podcast gaat over de onderwerpen die te maken hebben met het worden en zijn van een 18 jarige. Als 18 jarige heb je een aantal verplichte verantwoordelijkheden, zoals lesgeld en zorgverzekering betalen. Er zijn ook leuke en spannende aspecten van het zijn van een 18 jarige  je mag legaal drinken, je mag alleen in een auto rijden, je mag naar clubs ect.

Zoals jullie weten was onze eerste podcast afgelopen vrijdag die ging over soa’s. We hebben het gehad over hoe het traject gaat als je het hebt ontdekt en de gevolgen ervan. Doordat we een interview hebben gehad met de GGD hebben wij  meer informatie hierover gekregen. In iedere podcast bespreken wij de feestagenda, zodat jij op de hoogte kan blijven van de feesten. Je wilt natuurlijk weten wanneer de leukste feestje zijn.

De tweede podcast komt morgen online dus houd de website in de gaten. Volg ons via de live stream op Instagram en Facebook om met ons mee te praten over ons volgende onderwerp ‘drank en drugs’ ook kan je onze audio versie beluisteren via Youtube en Soundcloud .  Hiervoor hebben wij interviews gehouden met de coffeeshops in Haarlem. Waardoor we genoeg informatie hebben om de medicinale, creatieve en de psychische kant van het gebruiken van drugs en alcohol te belichten. Gedurende onze podcast is er ook ruimte om van buiten af vragen binnen te krijgen en is er een prijs te winnen tijdens onze quiz.

Deel dit via:
redactie