Nieuwe studieruimte, nieuw kantoor!

Speciaal voor lerende en studerende jongeren in Haarlem komt STAD met een nieuwe studieruimte! In het geheel vernieuwde kantoor van STAD, naast het oude cultuurhuis de Egelantier, komt plek vrij speciaal voor lerende en studerende jongeren in Haarlem. En dat vieren we met een openingsborrel op dinsdag 11 december, vanaf 16.00 uur!

Blokken bij STAD
Haarlem is geen ‘echte’ studentenstad. Toch heeft Haarlem verschillende opleidingsinstituten als Hogeschool InHolland 
en het Nova College. Daarnaast barst Haarlem van de middelbare scholen. Al die instituten hebben leerlingen die (keihard) blokken om hun vakken te halen. De een doet dat lekker thuis, de ander liever ergens in een stimulerende werkomgeving. Dat veel leerlingen voor dat laatste kiezen, blijkt uit de lange rijen die bij de bibliotheek al ontstaan voor openingstijd. Heel veel studenten en scholieren zoeken in de bibliotheek ruimte om te werken aan hun schoolopdrachten. Zoveel zelfs, dat er niet genoeg plek voor ze is! Veel klachten over te weinig werkplekken hebben er bij de bibliotheek voor gezorgd dat ze uitbreiden. Een deel van de kelder wordt omgevormd tot ruimte om te studeren.

studieplek

Scholieren en studenten missen, naast de bieb, duidelijk een relaxte werkplek. Een plek waar je niet perse om het half uur een consumptie moet kopen om te mogen blijven zitten. Waar je niet gek wordt van rond rennende kinderen. Waar je irritante broertje niet met keihard geluid in zijn kamer naast je aan het gamen is. Er is behoefte aan een plek waar je heen kan om rustig te leren, waar koffie en thee aanwezig is en een stimulerende sfeer hangt. Waar andere jongeren ook aan het werk zijn, want zien doet volgen. Een plek in het centrum van Haarlem, want dat is lekker centraal.

Artwist
De nieuwe studieplek bij STAD is precies datgene waar de jongeren in Haarlem behoefte aan hebben. Een plek in het centrum van Haarlem om te leren en studeren zonder verplichte consumptie. Een plek met een stimulerende werksfeer, door werkende leeftijdsgenoten op locatie. En wat deze plek weer net even anders maakt dan normaal, is de inspiratie die er hangt. Letterlijk, want deze ruimte is niet alleen een studieplek, maar ook een kunstexpositie!

Huh? Jawel. Om de twee maanden krijgen Haarlemse beeldend kunstenaars tussen de 16-27 jaar de kans om hun werk in de ruimte te hangen. Zo blijft de ruimte veranderen. Dat verrast, houdt je scherp en werkt inspirerend! Openingsborrel, be there!

Deel dit via:
Birgit