Nieuw thema van STAD: Paarse Vrijdag

Het nieuwe thema van STAD is Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag is een dag die wordt georganiseerd door GSA (Gender and Sexuality Alliance). Het is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. Dit jaar valt Paarse Vrijdag op 14 december.

Er wordt de laatste jaren steeds meer aandacht besteed aan Paarse Vrijdag. Dit is omdat men wilt laten zien dat er steun, respect en aandacht is voor gender en seksuele diversiteit.

Het thema Paarse Vrijdag is gekozen, omdat STAD veel projecten heeft gedaan die veel met dit onderwerp te maken hebben. STAD vindt het belangrijk dat jongeren zichzelf kunnen zijn en zich veilig en gerespecteerd voelen. Ook vindt STAD en vinden veel andere jongeren dit een tof onderwerp om mee te werken en over te praten.

Dit is de reden dat STAD dit jaar weer aandacht besteed aan Paarse Vrijdag. De STAD redactie gaat komende tijd aan de slag met speciale producties over dit onderwerp. Dus houd de website in de gaten, want het is zeker de moeite waard om te kijken en te beleven wat STAD dit jaar voor Paarse Vrijdag gaat doen.

Je kunt hier in de week voor Paarse Vrijdag (10 t/m 14 december) ’s middags de producties vinden.

Deel dit via:
redactie