Young Adults Theater

‘Er moeten meer jongeren naar het theater!’ zegt Leila van Young Adults Theater in Haarlem. Met nog zeven andere Young Adults zet zij zich al bijna twee jaar in om middelbare scholieren naar het theater te trekken. Deze jongeren tussen de 12 en 20 jaar, van VMBO tot VWO, kiezen geschikte voorstellingen uit en delen hun tips via een eigen Instagram account @youngadultstheater.

Voor volgende week hebben de Young Adults wel iets heel bijzonders op de planning staan. Op vrijdag 1 maart 2019 organiseren zij onder de naam Young Adults Special een avond in de Stadsschouwburg van Haarlem speciaal voor jongeren. De voorstelling Revolutions van NTjong (@hetnationaletheater) is namelijk te zien; een spannende sci-fi voorstelling geïnspireerd door The Hunger Games en Black Mirror.

Revolutions speelt zich af in de toekomst, zo’n tweehonderd jaar van nu, waarin technologie het hele bestaan heeft overgenomen en er geen privacy meer bestaat. Het gaat over controle en macht. Massasurveillance en mediadominantie. Over moed, en strijdvaardigheid en alles wat er nodig is om de macht omver te werpen en een nieuwe wereld te beginnen. Tijd voor een revolutie! Drie uitverkoren jongeren kunnen deze starten, maar gaat dat lukken?

‘We zijn afgelopen week bij de voorstelling wezen kijken en het was echt nog vetter dan we verwacht hadden,’ zegt Leila. Een uitgelezen kans dus, om deze voorstelling zelf te beleven! Na de voorstelling zullen er nog verschillende activiteiten zijn. Zo staat er in ieder geval een silent disco op het programma, maar de rest houden de Young Adults nog even geheim.

Kaarten voor de voorstelling zijn €12,50 en kun je kopen via het eigen Instagram account @youngadultstheater. Wees er snel bij want de verkoop gaat hard!

revolutions

Images by NTYoung & Young Adults

Deel dit via:
redactie