Heb jij ook een goed idee?

Save that Coin

Save that Coin is een combinatie van de spaardag en een youtube serie, om jongeren bewuster met geld om te laten gaan. Tegenwoordig geven jongeren steeds vaker onnodig geld uit en is het lastig om goed geld te sparen. Wat nou als er een spaardag zou zijn waarop jongeren geld apart zetten? Door nu te sparen minder je het risico op schulden later. Sparen klinkt misschien niet sexy maar is wel heel belangrijk. Waar een 16 jarige zich nu nog niet druk maakt over zijn spaarrekening kan hij/zij zo’n drie jaar later in de geldproblemen komen.

Met deze spaardag wordt er een nationale spaardag gecreëerd. Deze dag is gericht op jongeren. Eén keer in de maand worden jongeren aangemoedigd om te sparen in plaats van je geld uit te geven op een frisse en creatieve manier. Hier worden online tools voor ingezet die populairs zijn onder jongeren.

Naast alle online triggers is het ook belangrijk dat jongeren beloond worden voor hun spaargedrag. Dat kan in de vorm van een geschenk, korting of toegang tot bepaalde uitjes. Bij iedere gespaarde €100,- worden jongeren beloond. Zo zou iedere 25e van de maand een goed spaar moment kunnen zijn. Dat is een dag dat de studiefinanciering binnen is en dat de meeste mensen hun salaris krijgen. De dag is niet verplicht, maar een manier om jongeren te stimuleren over geld en sparen na te laten denken.

Het uiteindelijke doel van deze nationale spaardag is dat jongeren bewuster met geld om te laten gaan. Het leven is momenteel al duur genoeg! En op deze manier houdt de jonge generatie hun zuurverdiende centen in hun portemonnee. Zo wordt sparen wellicht toegankelijker voor de jeugd en blijven ze ver bij schulden vandaan.

Thema: Jongeren en Schuldpreventie
Fase: voorbereidingsfase