Heb jij ook een goed idee?

Young Minds In Politics

Jongeren geven aan dat ze weinig interesse hebben in politiek. Geïnspireerd door deze geluiden willen wij daar verandering in brengen! We willen Young Minds In Politics!

‘I do remember being young once.’

De leeftijdsgrens van de politiek is veel te hoog. De gemiddelde leeftijd van de tweede kamer is 51 jaar en in de Haarlemse gemeente is dat 45 jaar. 

Wij stelde ons de vraag: ‘Hoe kan de politiek jongeren beter representeren?’ Dat moet met Young Minds In Politics!

‘Not about us without us!‘

Wij zijn van mening dat er niet gefocust moet worden op ongeïnteresseerde jongeren, maar dat de politiek zich moet richten op het vertegenwoordigen van de jeugd in Nederland. Jongeren inspireren jongeren. Een accurate weerspiegeling van de samenleving, daar gaan wij voor. Dit wilden wij bereiken door middel van een burgerinitiatief.

Het is belangrijk dat jongeren zich kunnen herkennen in de woordvoerder van de politieke partij. Hierdoor kunnen jongeren ook hun stem beter laten horen. Hierdoor heb je iemand die jou stem kan overbrengen. 

Het is lastig om je in te leven in de gedachtegang van jongeren terwijl je dat zelf niet meer bent. Daarom is het noodzakelijk om jongeren te hebben in de gemeente. We willen een quota aanstellen van 5-10%. Dit betekent dat minimaal 1 op de 20 werknemers een leeftijd moet hebben van onder de 28 jaar oud. 

‘Let them hear you!‘

Een burgerinitiatief is mogelijk als er minimaal 100 handtekeningen worden verzameld. Dit betekent dat wij dit niet alleen kunnen. Wij gaan posters maken en verspreiden door Haarlem. Op deze poster is er een QR-code te vinden, die je zal verwijzen naar de STAD pagina. Hier vind je meer informatie.

Wij hebben over de 100 handtekeningen weten te verzamelen en hebben het opgelegd bij de gemeente. Helaas was een jongeren quota in de gemeente niet mogelijk. Maar hierbij eindigd het zeker niet! We zijn in gesprek gekomen met jongeren en wat ze nou echt willen. We staan in het Haarlems Dagblad en zijn op de radio geweest. We zijn zelfs in contact gekomen met een aantal politieke partijen. 

Wij zetten dit project voort totdat we verandering zien! Hou onze insta in de gaten voor updates!

Thema: Politiek & Jongeren
Resultaat: Jongerenquota voor de Gemeente Haarlem
Fase: Afgerond