Heb jij ook een goed idee?

Sportdag op MAAT

Sporten is meer dan je bokshandschoenen aantrekken, gefocust raken, achter een bal aan rennen en na een zware training de zweetdruppels van je gezicht vegen. Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. Alleen is het niet voor iedereen even vanzelfsprekend om aan een sport te beginnen. Zeker niet voor jongeren met autisme. Om die organiseerde Sjaak (21 jaar) op 26 juni 2021: ‘Sportdag op MAAT’.

You miss 100 percent of the shots you don’t take!‘ – Wayne Gretzky

‘Sportdag op MAAT’ is een sportdag gericht op de sociale kanten van het sporten, voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met autisme. De focus ligt op jongeren die op dit moment geen lid zijn van een sportvereniging of sportclub, maar willen ervaren hoe het is om individuele sporten te beoefenen en te sporten in teamverband. Op deze manier wilt Sjaak hen kennis laten maken met de mooie kanten van sport.

Zelf kreeg Sjaak op 18 jarige leeftijd de diagnose autisme en weet hoe het is om te sporten met autisme. Hij leerde gedurende het sporten nieuwe contacten aan te gaan en te onderhouden, samenwerken en ontspannen. Maar voornamelijk ook te genieten en te lachen met vrienden. Deze ervaring wilt hij graag met andere jongeren delen en om die reden roept hij de sportdag ‘Sportdag op MAAT’ in het leven.

‘Ik wil deze jongeren helpen deze punten aan te pakken en te ervaren, want jongeren met autisme verdienen ook een podium.’ – Sjaak Schippers

Als deelnemer van de sportdag neem je deel aan verschillende sportworkshops. Daarbij gaat het zowel om individuele sporten als om sporten in teamverband. Verder leer je nieuwe mensen kennen en is het mogelijk om in contact te komen met verenigingen. Zo kom je volledig in beweging!

De eerste editie van ‘Sportdag op MAAT’ vond plaats op zaterdag 26 juni 2021. Sjaak verwacht dat er zeker nog een tweede editie aankomt. En wellicht zelfs meer!


Volg het vervolg van ‘Sportdag op MAAT’ op de LinkedIn pagina van Sjaak & de ‘Sportdag op MAAT’ Instagram! Zo blijf je volledig op de hoogte.


Nieuwsgierig naar de eerste editie van ‘Sportdag op MAAT’? RTV Dordrecht maakte een item van deze dag! Check het item hier!


Resultaat: Een sportdag met als doel: PLEZIER
Fase: Afgerond