BetekenisvolHeb jij ook een goed idee?

BeTekenIsVol

Kunst als uitlaatklep! 

Kunst is meer dan een lik verf op doek of een potloodstreep op papier. Voor veel kunstenaars is het maken van kunst namelijk ook een uitlaatklep. ‘BeTekenIsVol’ zet juist deze belangrijke waarde van kunst in de spotlight en maakt kunst betekenisvol voor zowel de kunstenaar als de kijker.

‘Betekenisvol’ is voor jongeren, tussen de 18 en 22 jaar, die hun emotie en hun eigen verhaal door middel van kunst willen uiten en delen met de kijker. Het project geeft jongeren de mogelijkheid om een voorbeeld te zijn voor anderen en te laten zien dat zij niet de enige zijn die (soms) met gevoelens en/of gedachten stoeien. Gevoelens die er af en toe voor zorgen dat zij in de knoop zitten met zichzelf of botsen met hun omgeving. Juist op die momenten is het goed om los te gaan op een schilderij, om zo gevoelens en emoties van je af te schilderen en jezelf de vrije loop te laten. 

Je bent niet alleen
De jongeren die aan ‘Betekenisvol’ deelnemen willen net als Aleida Heikens (20 jaar) graag een voorbeeld zijn voor andere jongeren. Met dit project willen we uitdragen dat je er niet alleen voor staat: ‘Je bent niet alleen’. De soms nare gevoelens en emoties die je ervaart maken jou mens, onschuldig en puur.

Interactie: it’s!
De deelnemende jongeren krijgen de kans om samen kunst te maken en te exposeren. Door dat de kunst samen wordt gemaakt, wordt dit proces nog interactiever. Het interactieve karakter wordt ook doorgevoerd in de expositie. De kijker zal namelijk uitgedaagd worden om verder te kijken, dan alleen de lik verf op het doek of de potloodstreep op het papier. BeTekenIsVol is namelijk een interactief kunstproject die – zowel de deelnemende jongeren als de bezoeker van de expositie – zal uitleggen hoe ‘betekenisvol’ kunst kan zijn.

Blijf je graag op de hoogte van dit betekenisvolle project? Check de Instagram Mijnkunst & blijf up-to-date!


Fase: Concept fase