Heb jij ook een goed idee?

Jong Dordt Gezond: De Skeelertocht

In het nieuws en om ons heen, zien we dat jongeren minder sporten en een steeds ongezondere levensstijl aannemen. Daarnaast zien we dat eenzaamheid onder jongeren toeneemt. Zeker gedurende de COVID-19 pandemie is dit een toenemend probleem. Met Jong Dordt Gezond en de Skeelertocht werd er aandacht besteed aan deze toenemende maatschappelijke problemen.

Platform Jong Dordt Gezond
Jong Dordt Gezond is opgezet door 14 jonge meiden uit de regio Drechtsteden, die allemaal de HBO opleiding Social Work – aan Avans Hogeschool – volgen. Met het platform Jong Dordt Gezond wilde de groep aandacht besteden aan de thema’s: Sporten, Voeding, Mental Health en Eenzaamheid. Op deze manier wilden de meiden ervoor zorgen dat jongeren gevoed werden met de juiste informatie, sporten voor jongeren in de leeftijd van 14-27 jaar aantrekkelijker werd, jongeren meer in beweging kwamen, eenzaamheid onder jongeren verminderd werd en er aandacht was voor de mentale gesteldheid. Niet alleen door tips, tricks en ervaringen te delen, maar ook door het organiseren van gezonde en sportieve evenementen.

De skeelertocht
Als beginnende sociaal werkers zagen de meiden dat sporten naast dat het heel gezond is, het ook een mooi middel is om jongeren letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Het streven was om jongeren in en rondom Dordrecht zo veel mogelijk in beweging te krijgen en de leuke kant van sport te laten zien. Evenals ze te motiveren om samen te komen, uiteraard op een veilige en verantwoorde manier. Rianne, Sanne en Thereza organiseerden een skeelertocht en een Silent Rollerskate Disco. Twee sportevenementen die zelfs tijdens een pandemie sportieve mogelijkheden bieden.

Let’s Roll
Skeeleren is een sportieve activiteit, die samen kan uitvoeren, terwijl dat je afstand bewaard. Daarnaast zullen de meeste mensen die al eens op skeelers of skates hebben gestaan, het gevoel van vrijheid herkennen. Rianne, Sanne en Thereza hebben een skeelertocht georganiseerd (helaas werd dit event tot twee keer toe gecanceld vanwege de weersomstandigheden) en in samenwerking met Dordt Sport een Silent Rollerskate Disco gerealiseerd. Waarmee zij kinderen en jongeren uitdaagden sportief te zijn en het gevoel van vrijheid te ontdekken.


Benieuwd naar het Jong Dordt Gezond platform? Check it out: Jong Dordt Gezond


Resultaat: Een Silent Rollerskate Disco
Fase: Afgerond