Heb jij ook een goed idee?

NON STOP Sportfestival

Inmiddels lijkt het leven van veel jongeren wel een constante strijd tussen: ik moet sporten en zullen we binnen zitten of langs de MCdrive? 

Dat is natuurlijk iets wat overdreven, maar uit onderzoek blijkt dat jongeren te weinig sporten en bewegen. Uit hetzelfde onderzoek van NOC*NSF blijkt ook dat jongeren zich onvoldoende aangemoedigd voelen om dit te veranderen. Dat kan anders! Om die reden werd er speciaal voor de Dordtse jongeren –  tussen de 13 en 26 jaar – het NON STOP Sportfestival in het leven geroepen.

Het NON STOP Sportfestival is het initiatief van Naomi, Esmee en Jasmijn. Zij zijn Social Work studenten aan de Avans Hogeschool. Vanuit hun opleiding zien zij dat sporten – naast dat het heel gezond is – ook een mooi middel is om jongeren letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Dat sporten een krachtig middel is, werd eerder al bevestigd tijdens de Leergemeenschap – een manier van studeren in de praktijk – bij Dordt Sport en STAD-Dordt. Samen met 11 andere Social Work studenten zetten zij – vanuit de Leergemeenschap – het platform Jong Dordt Gezond op.

Jong Dordt Gezond
Met het platform Jong Dordt Gezond besteden de jonge Social Work studenten aandacht aan de thema’s: Sporten, Voeding, Mental Health en Eenzaamheid. Op deze manier willen de meiden er voor zorgen dat jongeren gevoed worden met de juiste informatie en sporten voor jongeren in de leeftijd van 14-27 jaar aantrekkelijker wordt. Jongeren meer in beweging komen, eenzaamheid onder jongeren verminderd en er aandacht is voor de mentale gesteldheid. Alleen zijn Naomi, Esmee en Jasmijn er van overtuigt dat er nog meer nodig is om de Dordtse jongeren te laten bewegen: een sportfestival!

NON STOP SPORTEN
De naam zegt het al: NON STOP SPORTEN! Tijdens het NON STOP Sportfestival maakten de deelnemende jongeren kennis met verschillende sporten, zoals korfbal, voetbal, volleybal en kickboksen. Door het aanbieden van verschillende sporten, was het festival een laagdrempelige mogelijkheid om van verschillende sporten te proeven. Zo was er ook voor ieder wat wils. Op die manier werden de Dordtse jongeren aangemoedigd om in beweging te komen!

 I don’t sweat, I sparkle! 

Naast dat er verschillende sportworkshops werden aangeboden, was er ook aandacht voor muziek en het leggen van nieuwe sociale contacten. Het NON STOP Sportfestival was een van de eerste sportieve festivallen van 2021, zoals wij dat allemaal in 2019 gewend waren.

Nieuwsgierig naar hoe het was? Fleur Hartmeijer maakte waanzinnige foto’s. Zo proef je direct de sfeer van het festijn!


Resultaat: Een sportfestival
Fase: Afgerond