Even voorstellen!

Mental Media 2

Wij – Eline, Caecilia, Thalia en Mandy – zijn 4 studenten Social Work uit een leergemeenschap van Hogeschool Avans die ernaar streeft jongeren gezonder te laten leven. Onder gezondheid vallen vele aspecten, zo ook ons onderwerp; mentale gezondheid. Je kunt hier van ons 4 keer per week een column verwachten, met ieder een eigen onderwerp. We hopen jullie zo te inspireren en informeren. Veel leesplezier! 

Mental health & social media 
Hi! Ik ben Eline (foto 1), 21 jaar oud. Mezelf bezighouden met mijn mentale gezondheid is niet altijd mijn prioriteit geweest, totdat ik sinds het begin van deze pandemie steeds meer geïnteresseerd raakte en inzag hoe belangrijk onze mentale gezondheid eigenlijk is. Mijn column gaat hoofdzakelijk over de invloed van social media op onze mentale gezondheid, oftewel onze mental health. In onze hedendaagse samenleving maken we bijna allemaal elke dag gebruik van sociale media en worden we zo continue beïnvloed. Maar wat doet dit nou eigenlijk met ons? In mijn column ga ik me hier verder in verdiepen en zal ik mijn eigen ervaringen met jullie delen.

Persoonlijke verhalen 
Ik ben Caecilia (foto 2) en ik ben 20 jaar. Ik ben 1ste jaars social work student op Hogeschool Avans. Ik wil graag een column schrijven over het onderwerp ‘mental health’ . Ik zal vooral schrijven over depressies en ook wat dat doet voor mensen er omheen. Hoe leef je samen met iemand die depressief is ? Ik vind het belangrijk dat hier aandacht aan word besteed, zeker in deze tijd. Er zijn veel mentale klachten in de samenleving, die erger zijn geworden door de Corona epidimie. Dit wordt vaak onderschat en doormiddel van dit column wil ik hier meer aandacht voor trekken.

Soms voel je je wat minder, en dat mag! 
Hi! Mijn naam is Thalia (foto 3), 20 jaar oud. De mentale gezondheid is een onderwerp waar niet het meeste licht op is geschenen tijdens deze pandemie, terwijl dit wel een onderwerp is waar veel mensen moeilijkheden mee (hebben) ervaren. Om ervoor te zorgen dat dit een meer besproken onderwerp wordt, breken steeds meer mensen de stigma’s rondom de mentale gezondheid door erover te praten. Ik wil door middel van dit column hier ook mijn steentje aan bijdragen. In mijn column ga ik verder in op de wat mindere momenten die je kan ervaren, en hoe we daar weer bovenop kunnen komen.

Positiviteit behouden tijdens Corona
Hi mijn naam is Mandy (foto 3). Ik ben 21 jaar en doe de opleiding Social Work op Avans Breda waarvan ik aan het einde van het eerste jaar zit. Mijn leven was niet heel gemakkelijk, wat sommige van jullie ook wel zouden herkennen. Daarom weet ik hoe belangrijk het is om positief in het leven te staan. Wanneer je negatieve gedachtes om kan zetten in positieve gedachten kan het echt je leven veranderen. Je zal dan aan jezelf merken dat dingen makkelijker en soepeler verlopen.

Maar hoe moet dat dan hoor ik sommige mensen al vragen. In de columns die hierop volgen zal ik een paar dingen aankaarten. Ik ga niet zeggen wat je moet doen maar ik zal je wel wat tips geven die je als je wilt kan gebruiken. Ook ga ik proberen om te kijken of ik je zou kunnen helpen om oplossingsgericht te denken in plaats van dat je alleen naar het probleem kijkt. Nu ken je mij een beetje en waar ik over wil schrijven. Vragen mogen natuurlijk altijd gesteld worden.


Samen willen we meer bewustwording creëren onder jongeren en er zo voor zorgen dat we onze gevoelens – daarmee bedoelen wij alle jongeren – vaker uiten.

De eerste stap gaan wij zetten. Volg je ons? Op dinsdag en vrijdag worden de Mental Media columns onder dit bericht geplaatst.

Deel dit via: