Heb jij ook een goed idee?

Mental Media

Gezien de huidige omstandigheden is het soms nog lastiger lekker in je vel te zitten. Overal hoor je verhalen en zie je harde cijfers die weergeven hoe het is  gesteld met de mentale gezondheid van de Nederlandse jongeren. Deze cijfers zijn niet al te best. Er zijn lange wachtrijen voor gepaste en goede hulp & het eenzaamheidsgevoel bij jongeren stijgt. Zelf ervoeren Ceacilia, Mandy, Thalia en Eline ook dat door de gevolgen van de Corona crisis het soms lastig is je goed te  blijven voelen.

Hoe steken we een hart onder elkaars riem? Hoe zorgen we er met elkaar voor meer positiviteit? En hoe zorgen we er samen voor dat we deze bijzondere tijd aan kunnen, zo lang dat nog nodig is? Mental Media it’s!

Ceacilia (20 jaar), Mandy (21 jaar), Thalia (20 jaar) en Eline (20 jaar) willen zich graag hard maken voor: een hart onder elkaars riem! Door meer aandacht te creëren over het onderwerp Mental Health – oftewel de mentale gezondheid in het algemeen, maar vooral ook nu in het bijzonder – omdat mental health juist nu in de Corona tijd een steeds belangrijker begrip wordt.

Vanuit Mental Media schreven Ceacilia, Mandy, Thalia en Eline positieve, realistische en inspirerende columns over het thema Mental Health. Eerlijke en persoonlijke verhalen vóór en dóór jongeren. (Nieuwsgierig naar wie zij zijn? Check hun eerste column: Even voorstellen!) Op deze manier willen zij andere jongeren laten zien dat zij er niet alleen voor staan.

We worstelen en stoeien allemaal wel eens, vaker of veel met moeilijke gedachten en gevoelens. Alleen kunnen we elkaar alleen helpen, wanneer we van elkaar weten dat het speelt. Om die reden vinden wij het belangrijk om dit toch nog wel onbesproken thema bespreekbaar te maken!‘ – Ceacilia, Mandy, Thalia en Eline

De eerste stappen hebben Ceacilia Mandy, Thalia en Eline al gezet. Volg jij hen?


Column 1: Even voorstellen!

Column 2: Realiteit ontbreekt

Column 3: Tinder voor contacten

Column 4: Soms voel je je wat minder, en dat mag!

Column 5: Hoe blijf je positief tijdens corona?


Eerder waren Ceacilia, Mandy, Thalia en Eline ook betrokken bij Jong Dordt Gezond. Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op de Jong Dordt Gezond