Tinder voor contacten leggen?!

Mental Media 2

‘’Ik ken niemand en voel me zo alleen.’’

Heb je soms ook het gevoel dat je ergens alleen voor staat? In 2019 waren er ongeveer 7674 miljard mensen die op de aarde leefden. Soms heb je het gevoel dat je ergens helemaal alleen voor staat of de enige bent die zich hetzelfde als jou voelt. Ik zal je geruststellen. Tussen al deze mensen zijn ook mensen die ongeveer hetzelfde als jou hebben meegemaakt. Daarbij zijn er ook mensen die zich goed in jou kunnen inleven en ook graag met iemand in gesprek willen die ongeveer hetzelfde mee heeft gemaakt. Wat ik hier duidelijk mee wil maken is dat je er niet alleen voor staat! 

Even een kleine story time. Ik heb voor 5 maanden alleen in Londen gewoond voor een buitenlandse stage. Ik kende daar helemaal niemand want ik was daar helemaal alleen naartoe gekomen. De mensen met wie ik samenwerkten waren allemaal heel gezellig maar waren niet dezelfde leeftijd als ik. Om dan echt leeftijdsgerichte activiteiten te doen is dan lastig. Als voorbeeld: echt flink uitgaan, zoals ik dat leuk vond op mijn 19-jarige leeftijd. Misschien vraag je je nu af hoe ik dat dan heb aangepakt?

In de eerste maand voelde ik me erg alleen. Londen ging ik in mijn eentje bezichtigen en ik had veel contact met familie in Nederland via whatsapp videobellen. Op een avond ging ik kijken op tinder. Beetje tijdverdrijf was dit. Even later kreeg ik het idee dat ik tinder ook zou kunnen gebruiken om contacten te leggen. Nou zo gezegd, zo gedaan. Ik zette mijn tinder op meiden en jongens en schreef in de biografie dat ik alleen opzoek was naar vrienden om bijvoorbeeld Londen samen mee te bezichtigen. Even later kreeg ik een match met een meisje. Heel toevallig kwam zij ook uit Nederland en hebben we afgesproken om elkaar te ontmoeten. Dit was heel erg gezellig en uiteindelijk hebben we elk weekend samen gefeest en de stad bezichtigt. 

Tijdens het feesten in de pubs en clubs kwamen we meer mensen tegen met wie we goed overweg konden. Dit heeft ervoor gezorgd dat we ook weer andere mensen leerden kennen waar we weer activiteiten mee konden doen. 

Wat ik hiermee zeggen wil is dat je soms uit je comfortzone moet stappen om iets te kunnen bereiken.  Als ik elke avond in mijn bed had gelegen had ik niks kunnen bereiken om ook daar vrienden te krijgen. Loop je ergens tegenaan, probeer dan actie te ondernemen. Vaak pakt dit ook een stuk beter uit. Nu zeg ik niet dat je Tinder moet gaan downloaden om vrienden te zoeken, want dat is niet het beste om te doen. Maar kijk bijvoorbeeld eens op Instagram, Facebook of bij geplande activiteiten in je omgeving. Hiermee kan je vrienden maken voor het leven! 

Voel je je alleen probeer dan actie te ondernemen.


Samen willen we meer bewustwording creëren onder jongeren en er zo voor zorgen dat we onze gevoelens – daarmee bedoelen wij alle jongeren – vaker uiten.

De eerste stap gaan wij zetten. Volg je ons? Op dinsdag en vrijdag worden de Mental Media columns onder dit bericht geplaatst.

Deel dit via: