Soms voel je je wat minder, en dat mag!

Mental Media 2

In deze column schrijf ik – Thalia – over iets wat veel mensen overkomt, maar niet veel mensen over praten; er eventjes doorheen zitten. Niet elke dag is even leuk, en zeker niet in deze corona tijd, maar hoe kom je er weer bovenop? Hierbij wat tips om jezelf weer bij elkaar te rapen en er het beste van te maken!

Een ‘niet zo lekkere dag’ kan aan meerdere dingen liggen; stress van school, werk, slechte nacht slaap, weinig plannen in het vooruitzicht, noem het maar op. Dit zijn dingen die ieder mens wel is overkomen, en zeker niet gek zijn. De pandemie maakt deze dingen ook lastiger op te lossen. Hoe blijf je bezig wanneer je niet eventjes met wat vrienden het terras op kan? 

De eerste stap om te zetten is: waar haal je je energie uit en wat is voor jou nu het beste? Het is erg makkelijk om te blijven hangen in een negatieve sfeer wanneer je thuis zit. In plaats daarvan kan je proberen te kijken naar; “Waar zou ik nu gelukkig van worden?”, “Waar krijg ik nu energie van? Dat kan zijn met je vrienden afspreken en even een stukje te gaan lopen, maar als je na een lange dag even een filmavondje wilt houden op de bank moet je dat doen! Het gaat erom waar jij je voldoening uit haalt en waarvan jij het idee hebt dat je dít nou even nodig hebt. Pak een rustmoment voor jezelf. Hierdoor kun je weer tot jezelf komen.

Vergeet daarnaast niet voor je lichaam te zorgen. Kom in beweging, al is het maar 20 minuutjes. Het is erg makkelijk om een hele dag binnen te blijven zitten, zeker als je hoofd vol is van werk of studie. Vaak kan je dan je hoofd al een beetje legen door eventjes naar buiten te gaan en nergens aan te denken. Daarna kan je weer een stuk beter doorgaan!

Vergeet ook niet met anderen te praten. Hoe is het nou met jou? Waar hou jij je mee bezig op het moment? Misschien is diegene het ook wel zat om constant thuis te zitten. Bel met iemand, SMS met iemand of loop even een rondje samen. Ook kan je geïnspireerd worden door anderen. Dat kan je dan weer gebruiken voor de volgende keer als je het allemaal eventjes niet meer weet. 

De hele pandemie is nou eenmaal anders geweest dan wat we gewend waren. Iedereen heeft zich moeten aanpassen. Sommige mensen vonden het fijner, anderen wat minder. Uiteindelijk moeten we elkaar helpen en steunen, want samen kom je er wel doorheen.

Lieve groetjes,
Thalia

Deel dit via: