Hoe blijf je positief tijdens corona?

Mental Media 2

‘’Ik zit me zo erg te vervelen, wat ga ik vandaag weer doen?’’

Dit is een vraag die ik van een aantal van mijn vriendinnen hoor. Veel activiteiten kunnen niet gedaan worden omdat dit van de regering nog niet mag. Neem nou bijvoorbeeld bowlen. Heel leuk om met vrienden een avondje te gaan bowlen. Nu moet hier wat anders voor verzonnen worden. Wat doe jij zoal in je vrije tijd, en wat mis je? Misschien kan je hiervoor wel een alternatief verzinnen. Zoals echt bowlen gaat nu niet, maar je kan ook buiten een aantal flesjes vol met water zetten en die proberen met een bal om te gooien of te schoppen. Zo ben je én bezig met creatief denken én probeer je een oplossing te verzinnen voor het probleem. Probeer een situatie altijd zo positief mogelijk te bekijken als dat maar kan. Dit houd je bezig. 

Kom je ergens niet uit? Wees dan niet bang om hulp te vragen. Misschien verveelt iemand zich net zo erg als jij. Een leuke vriendin, vriend, neef, nicht of kennis. Probeer contacten te maken. Het helpt om positieve mensen om je heen te hebben wanneer je zelf even in een dipje zit. Deze mensen kunnen je vaak snel weer opvrolijken. Komt er nu iemand in je gedachten op? Dan is dat iemand die een positieve invloed op jou kan hebben. 

Hoe klinkt elke dag hetzelfde doen voor jou? Mij klinkt dit niet heel leuk in de oren. Probeer of je ook variatie in de dagen kan vinden. Elke dag op de bank een film kijken klinkt in het begin goed maar begint op een gegeven moment ook te vervelen. Zo is het ook met het echte leven. Als je elke dag hetzelfde doet als de dagen daarvoor gaat het vervelen. Probeer dus variatie te hebben met dingen die je doet. Heb je een vriend en/of vriendin al lang niet gesproken kijk of jullie wat kunnen gaan doen. Bijvoorbeeld naar een terrasje gaan, wat nu eindelijk weer kan! 

Ben je door deze column positief beïnvloed? Het is natuurlijk logisch dat je je niet elke dag top voelt. Iedereen heeft dat wel eens. Maar probeer in ieder geval het mooiste te maken van de opties die je wel hebt. Wie ga jij appen/bellen om wat te gaan doen? 

Met positieve groet,
Mandy

Deel dit via: