Heb jij ook een goed idee?

Jongeren van de Kerkstraat | Open Podium

In de Kerkstraat staat er veel te gebeuren. Sinds dat het jongeren projectenbureau STAD-Dordt in deze pittoreske straat haar deuren heeft geopend, wordt de straat door jongeren drukker bezocht, dan ooit tevoren. Dordtse jongeren lopen de deur plat bij STAD-Dordt met hun grandioze ideeën en bijzondere dromen. Toch lijkt dit wat bijzonder, want ondanks dat het kantoor van STAD-Dordt al goed bezocht wordt, is het vinden van de deuren ingewikkelder, dan verwacht. Er worden vaak berichtjes geschreven en verzonden als: ‘Kerkstraat en dan bij de groene deuren’. De Kerkstraat kent namelijk geen huisnummers.

En welk bureau heeft er nu geen huisnummer? Juist, STAD-Dordt dus! En ondanks dat Puck Sewalt – Jongeren projectbegeleider bij STAD-Dordt – dat zijn charme vindt hebben. Is het toch wel prettig als Dordtse jongeren het STAD-Dordt kantoor kunnen vinden. De vraag was dan ook langere tijd:

Hoe zorgen we ervoor dat de groene STAD deuren niet meer weg te denken zijn uit de stad?

Het Open Deur concert: ‘Jongeren van de Kerkstraat’ bleek het antwoord op deze vraag! Op 26 augustus 2021 organiseerde Puck in samenwerking met Dordtse jongeren Bob, Danny en Franklin dit spetterende evenement. Als opening van het STAD-Dordt kantoor en het begin van een reeks mini evenementen in aanloop van het ‘Kerkstraat Festival’. 

Tijdens het Open Deur Concert ‘De jongeren van de Kerkstraat’ pakten Dordtse jonge muzikanten het podium die zij verdienen. Van rappers tot Singer Songwriters en van Dj’s tot spoken word artiesten lieten van zich horen tussen de twee openslaande deuren van het STAD kantoor. Daarnaast werden er pannenkoeken gebakken en gembershots geshot, als of de aanwezigen met elkaar op gigantisch festival stonden. En zo zijn de groene deuren van het STAD-Dordt kantoor niet meer te missen!


Met dank aan:
SPAR Koellin voor alle ingrediënten voor de overheerlijke pannenkoeken. De Popcentrale voor al het apparatuur, waardoor er heel de dag deuntjes door de Kerkstraat klonken. En alle artiesten, buurtbewoners en andere aanwezigen die het Open Deur concert onvergetelijk maakten.