Heb jij ook een goed idee?

Japan comes to Dordrecht

Anime @The Movies

Dordrecht kende tot verkort geen aanbod voor Japan en anime-fans. Een groot gemis vond Jelmer. De stad kent namelijk wel degelijk Japan liefhebbers en anime-fans. Doordat de stad nog geen aanbod had voor Japan en anime-fans, bedacht Jelmer een anime-evenement om hier verandering in te brengen. Voornamelijk ook omdat hij weet dat veel anime-fans maar weinig fans in hun directe omgeving hebben. Hierdoor kan het soms zijn dat zij in isolatie genieten van anime, maar eigenlijk ook de behoefte hebben om te worden herkend en erkend door mede anime-fans. Het was dus de hoogste tijd om hier ‘iets’ aan te doen!

Jelmer (26 jaar) is door zijn studie – Japanologie – en het wonen in Japan de Japanse cultuur meer en meer gaan waarderen. Ook heeft hij heeft zich verdiept in Japanse film, cultuur en anime. Na een jaar in Dordrecht gewoond te hebben, merkte hij op dat de stad eigenlijk geen evenementen biedt aan mensen met een interesse in Japan, en dan met name in anime. Met zijn evenement: ‘Japan in Dordrecht, Anime at The Movies’ bracht hij hier verandering in.

‘Japan in Dordrecht, Anime at The Movies’: was een avond waarbij jongeren (en andere ge├»nteresseerden) gezamenlijk naar een Anime film zullen keken. Na afloop gaf Jelmer een korte lezing over de maker van de film. Dit omdat hij vindt dat de makers van Anime films meer aandacht verdienen. Maar dat niet alleen! Na de lezing was het tijd voor een drankje en de Japanse Anime pubquiz. Zo werd deze bijzondere avond gezamenlijk afgesloten. Wellicht kijken de Dordtse Anime fans na deze bijzondere Japanse avond in Dordrecht voortaan altijd samen Anime films?


Dit smaakt naar meer! Jelmer zal ook in 2022 Anime avonden blijven organiseren. Lijkt het jou leuk om aanwezig te zijn tijdens een van deze avonden? Hou dan The Movies en de Instagram van STAD Dordt nauwlettend in de gaten. Wij zien jou hier in ieder geval graag!


Resultaat: Een anime-evenement @ The Movies
Fase: Afgerond