Heb jij ook een goed idee?

One Day Kickstart

Het aantal mensen met depressieve klachten groeit al jaren, en daar wordt geen winterdip mee bedoeld. De helft van deze mensen komt daar met 6 maanden niet vanaf. Veel mensen kunnen zichzelf voor een groot deel hieruit halen, maar weten simpelweg niet hoe. Het gevolg hiervan is dat de problemen zich steeds meer verergeren totdat de klachten zo erg worden dat gezond functioneren in de maatschappij moeilijk tot onmogelijk wordt. 

Als oplossing hiervoor zijn er meerdere praktijken in Dordrecht, maar om jezelf nou aan te melden bij een therapeut is ook direct zo’n grote stap. Veel mensen willen dit niet, veel mensen hoeven überhaupt geen intense therapie, en de mensen die zich wel aanmelden komen kunnen of op een lange wachtlijst komen, of veel geld betalen. 

Wat Dordrecht mist is een plaats waar mensen zichzelf kunnen leren helpen zonder direct een intensief therapeutisch traject in gaan, vind Brian. Een plaats waar mensen kunnen zien dat ze niet alleen zijn, waar ze kunnen evalueren en ideeën kunnen creëren. Een plaats waar ze heen kunnen gaan om aan hun mentale gezondheid te werken, zonder een grote drempel te voelen. 

Brian heeft de studie Toegepaste Psychologie gevolgd aan HBO Drechtsteden. Tijdens zijn studie – en natuurlijk zijn interesse in de mentale gezondheid van mensen – heeft hij een goed inzicht in de mentale gezondheid van Dordrecht gekregen. Tijdens zijn stages heeft Brian ervaren dat het voor veel mensen een grote stap is om hulp te vragen en aan te nemen. Mensen die voor het eerst ergens binnen kwamen waren nerveus, twijfelde of ze wel de juiste beslissing gemaakt hadden om hulp te zoeken en leken zich toch altijd een beetje te schamen. Bij 90% van de mensen was dit gevoel binnen 5 minuten weg en voelde mensen zich op hun plek. Dit is heel erg fijn maar iedere keer dacht hij toch hetzelfde: “Fijn dat jij er bent, maar hoeveel mensen met dezelfde twijfels zijn niet gekomen”. 

Om die reden wilt Brian de drempel om goede hulp aan te nemen verlagen. Door het organiseren van het Mental health festival in Dordrecht. Het Mental health festival is een festival waarbij bezoekers kennis kunnen maken met de verschillende manieren van mentale gezondheid. Door middel van workshops kan men leren hoe breed mentale gezondheid is, maar tegelijkertijd ook dat je niet alles hoeft te weten om aan jezelf te werken. Iedereen heeft namelijk andere dingen nodig om weer lekker in zijn of haar vel te komen. Daarom zijn de workshops geheel vrijblijvend. Je mag dus zelf kiezen of je wel of geen zin in een meditatie workshop hebt.


Ben jij er bij? Op zaterdag 4 december van 11.00 tot 17.00 uur vindt het One Day Kickstart Event plaats bij DOOR. Bemachtig jouw ticket vandaag nog op: Eventbrite.


Meer weten? Check de Instagram en Facebook voor meer informatie!