Heb jij ook een goed idee?

Jongeren van de Kerkstraat | Pop Up Museum

Jongeren brengen nieuwe energie. Zij zijn de backbone van verandering en durven vaker tegen de stroom in te zwemmen. Zij maken de cultuur die de maatschappij gaat vormen. Zij zijn jonge muzikanten die nieuwe technologieën gebruiken voor unieke sounds. Zij zijn jonge kunstenaars die mensen raken met hun boodschap. Zij zijn jonge denkers die techniek inzetten om hun mentale wereld werkelijkheid te maken. De vraag is: zien anderen dit ook? Krijgen jongeren genoeg kansen om zichzelf te laten zien in onze stad?

Bij STAD-Dordt staan wij voor Dordtse jongeren klaar. Wij geloven in de transformerende kracht van jonge stadmakers en ondersteunen hen waar nodig. Jongeren met een droom zijn bij ons meer dan welkom om hun ideeën te realiseren met daarbij de nodige begeleiding. De mogelijkheden zijn eindeloos, die STAD-Dordt kan bieden aan jonge Dordtse stadmakers. Om die reden dragen wij graag uit – in samenwerking met verschillende, bij ons al bekende, Dordtse jongeren wat STAD-Dordt voor hen kan betekenen. Dit zodat steeds meer Dordtse jongeren kennismaken met STAD-Dordt en kunnen werken aan: 

Hun toekomst hun Dordt! Hier kijken we naar elkaar om. Hier pakken we samen dingen aan. Jongeren halen het beste uit zichzelf, een ander en de stad. Een stad, waarin we samenleren, groeien en verbinden. Een Dordt, gecreëerd door Dordtse jongeren zelf!

Puck Sewalt

Open Podium
Om jongeren kennis te laten maken met STAD-Dordt organiseerden wij eerder al de eerste ‘Jongeren van de Kerkstraat’ evenement:
een Open Podium voor jong Dordts muzikaal talent. De eerste editie van een reeks evenementen in aanloop van het ‘Jongeren van de Kerkstraat’ festival. Hip-hop artiesten, singer songwriters en DJ’s vermengden zich met elkaar en brachten levendigheid en opzwepende muziek voort in de ooit stille Kerkstraat. Een feest voor jong en oud georganiseerd door de jongeren. 

Nieuwe ideeën
Na afloop kregen we bericht na bericht van jongeren die ‘niet konden wachten op een tweede editie.’ Dat zei genoeg. Er moest een tweede Jongeren van de Kerkstraat event komen. We brachten enkele jongeren samen om te brainstormen. De laatste keer stonden de muzikanten centraal. Deze keer, bedachten zij, gaan we jonge Dordtse kunstenaars een podium geven. Het idee voor een Pop-Up Museum was geboren en heeft inmiddels plaats gevonden.

Pop Up Museum
Op 2 en 3 oktober organiseerden STAD-Dordt in samenwerking met Dordtse jonge kunstenaars het Pop Up museum: ‘Jongeren van de Kerkstraat’. Verschillende kunstzinnigen exposeerden hun kunst (waar kan het ook anders?) in de Kerkstraat te Dordrecht. Er ontstond een Pop Up museum van hedendaagse en frisse kunst, waar andere Dordtenaren, maar ook toeristen van konden genieten. Geen kunstvorm was TE gek! Van fotografen tot schilders en van dichters tot aan beeldhouwers met elkaar vormden zijn het Pop Museum: ‘Jongeren van de Kerkstraat’.


Het Pop Up Museum krijgt nog een online vervolg. Mocht je de expositie op 2 en 3 oktober gemist hebben? Hou dan onze website en Instagram in de gaten!


Met dank aan:
De Popcentrale voor al het apparatuur, waardoor er heel de dag deuntjes door de Kerkstraat klonken. To Be voor de ezels waar wij de kunstwerken op konden exposeren. En alle kunstzinnigen, buurtbewoners en andere aanwezigen die het Pop Up Museum onvergetelijk maakten.


Resultaat: Een expositie van frisse en hedendaagse kunst
Fase: Afgerond