Heb jij ook een goed idee?

Gedachtenroute

Jongeren worden vanaf een hele jonge leeftijd geconfronteerd met het maken van keuzes zoals, welke opleiding ga je doen? Welke hobby’s wil je opgeven om je schoolprestaties niet te verkloten? En nog veel meer! Veel jongeren geven aan dat deze keuzes hun stress geeft, maar weet je eigenlijk wel welke keuzes je allemaal hebt gemaakt? Om die reden hebben Anouk en Britney Gedachtenroute in het leven geroepen. Gedachtenroute is een stadswandeling die Dordtse jongeren confronteert met keuzes en stellingen en in laat zien hoe vaak ‘wij’ eigenlijk JA zeggen.

Slimpact en de Gedachtengang
Dit project is geïnitieerd door Britney en Anouk, onze stagiairs in Dordrecht. Vanuit het thema ‘Quarterlife crisis’ bedachten zij het project Gedachtengang: een doolhof die jongeren zou confronteren met verschillende keuzes en stellingen. Alleen tijdens de ontwikkeling van Gedachtengang kwamen zij er achter dat een stadswandeling beter past bij het doel die zij willen bereiken. Alles werd omgegooid en de Gedachtenroute werd in het leven geroepen!

Samen sterker
Door hun eigen ervaringen en gevoelens te combineren met die van de 2.7 miljoen andere Nederlandse jongeren die struggelen met prestatie- en keuze druk, ontwikkelde zij een interactieve stadswandeling in Dordrecht. Want het mentale welzijn van jongeren is niet altijd positief en dat moet veranderen.

Stadswandeling
Gedachtenroute is een boekje geworden met een uitgestippelde wandeling langs Dordtse hoogte punten, lunchrooms en cafeetjes. Waarbij de deelnemers tijdens de wandeling geconfronteerd worden met vragen en stellingen die zij gezamenlijk dienen te beantwoorden. Door het met elkaar over de vragen en stellingen te hebben, wordt het thema ‘Quarterlife crisis’ meer en meer bespreekbaar. En dat is precies wat de meiden willen!

Doelgroep
Jongeren kunnen ervoor kiezen om de wandeling samen te wandelen, maar het is ook mogelijk om samen met een ouder deel te nemen aan de wandeling. Misschien nog wel beter! Ouderen mogen volgens Anouk en Britney namelijk beseffen dat er veel druk staat op de jongere generatie.


Het hardcover boekje werd op 10 december gelanceerd door Anouk en Britney. De boekjes werden snel uitgegeven, waardoor er helaas geen hardcover boekjes meer over zijn. Voor Anouk en Britney een groot compliment, maar voor jou wellicht jammer.. Maar niet getreurd de Gedachtenroute is ook online beschikbaar. Je vindt de Gedachtenroute hieronder. Samen met de Gedachtenroute kaartenset. De kaartenset is een uitbreiding op de Gedachtenroute die samen met Rubii GG en Heldengilde tot stand gekomen is.


Resultaat: Een interactieve stadswandeling
Fase: Gerealiseerd