Heb jij ook een goed idee?

P2E.S ‘a Platform to Empower Starters’

Hoe kom ik over? Doe ik het goed? Wat zullen de andere medewerkers van mij vinden? Zou mijn manager tevreden zijn met de resultaten die ik behaal? Zomaar een greep uit de vele vragen waar een starter op de arbeidsmarkt mee kan worstelen. 

De fase van het starten op de arbeidsmarkt is nieuw en voor veel mensen (erg) spannend. Uit onderzoek blijkt dat vooral de vrouwelijke starter (die aan het afstuderen is, recentelijk is afgestudeerd, werkzoekende is of 1 tot 5 jaar ervaring heeft binnen het werkveld) onzekerheid ervaart binnen deze nieuwe positie. Maar deze onzekerheden bespreken op de werkvloer? Dat wordt als lastig en onverstandig ervaren. Terwijl het juist zo goed zal zijn om je gevoel hierover meer te delen en van anderen te leren. Om die reden is het belangrijk dat er voor de vrouwelijke starter op de arbeidsmarkt een platform komt, waardoor zij zich niet alleen hoeft te voelen en gesteund wordt. Niet zomaar gesteund, nee door elkaar! De vrouwelijke starter (op de arbeidsmarkt) vindt op het platform P2E.S gelijkgestemden, waardoor zij er niet alleen voor staat. 

De reden dat Pam – 23 jaar oud – het platform in het leven heeft geroepen, is omdat zij zichzelf herkent in deze doelgroep. Ook zij is een vrouwelijke starter op de arbeidsmarkt. Naar aanleiding van mijn eigen ervaringen en haar scriptie – waarmee zij onderzoek deed naar de starter op de arbeidsmarkt, burn-out preventie en de positieve rol van kwetsbaarheid hierbinnen – heeft zij het idee dat er vraag is naar een netwerk voor vrouwelijke starters. De vrouwen die Pam sprak, zijn vrijwel allemaal op zoek naar de mogelijkheid om met gelijkgestemden in contact te komen. Tuurlijk zijn er vriendinnen die naar je luisteren en je advies willen geven, maar hoe fijn zou het zijn als je een buddy vindt waarmee je het echt alleen over jouw start op de arbeidsmarkt kan hebben? De vrouwelijke starter wil elkaar leren kennen, met elkaar in gesprek raken, elkaar ondersteunen, van elkaar leren door te delen en is op zoek naar een plek waar dit kan. 

PsE.S ‘a Platform to Empower Starters’ is een platform (op Instagram) waarop vrouwelijke starters zichzelf presenteren via een post met daarin een geschetst profiel over henzelf als starter. Deze posts samen vormen een netwerk van vrouwelijke starters. Via dit platform kunnen deze starters contact leggen met elkaar. Er worden ervaringen, tips en tricks gedeeld betreffende deze startersfase. Alles draait hier om samenbrengen, communiceren, ondersteunen,  delen en leren. En je samen sterker voelen op de arbeidsmarkt. 

Nieuwsgierig geworden naar het platform? Neem dan eens een kijkje op P@2E.S


Resultaat: Een platform voor de vrouwelijke starter op de arbeidsmarkt
Fase: Afgerond