Heb jij ook een goed idee?

De Stembus van Delft

Wat is de visie van de verschillende partijen in Delft? Merel heeft een overzicht gemaakt! Klik HIER

“Jongeren zijn de toekomst” hoor je vaak. De gemeenteraadsverkiezingen laten echter een laag opkomstpercentage onder jongeren zien. De gemeenteraadsverkiezingen zijn vaak onbekend en jongeren maken zich niet zo druk om. Dat is erg jammer, omdat de gemeenteraadsverkiezingen veel invloed kunnen hebben op de leefomgeving van jongeren. Jori, Brittney en Merel willen dat alle jongeren uit Delft gehoord worden en hun stem gebruiken. Daarom organiseerden zij De Stembus van Delft

Jori, Brittney en Merel waren zelf ook niet bekend met de gemeenteraadsverkiezingen en de invloed ervan op hun omgeving. Nu zij inzicht hebben welke invloed deze verkiezingen hebben willen zij andere Delftse jongeren motiveren om hun stem te laten horen.

De Stembus van Delft.
De Stembus van Delft was een bus (op vier wielen) waarin Delftse jongeren hun stem konden laten horen. De bus werd omgetoverd naar een plek waar jongeren letterlijk hun stem lieten horen. Er was een microfoon aanwezig die de Delftse jongeren kunnen gebruikten om hun wensen en ideeën te laten horen aan de gemeenteraad van Delft. Alle stemmen werden verzameld en naar de gemeenteraad gebracht. De gemeenteraad hebben op hun beurt gereageerd de inzendingen van de jongeren.

Wanneer de jongeren de Stembus uitliepen, kregen ze een folder mee met informatie over de gemeenteraadsverkiezingen. In de folder is informatie te vinden over de verschillende partijen die de aankomende verkiezingen in Delft meedoen, hoe/wanneer je kan stemmen, waar je kan stemmen en wat je ervoor nodig hebt. Ook linken we via qr-codes in de folder naar informatiebronnen over de gemeenteraadsverkiezingen in Delft. Bijvoorbeeld over de partijen en hun kijk op bepaalde onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren.

De missie van de Stembus van Delft was om jongeren te laten zien hoe belangrijk het is om je stem te laten horen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ben jij al in de stemming?

Waar en Wanneer?
Op donderdag 10 februari en vrijdag 11 februari gingen Merel, Brittney en Jori met De Stembus van Delft op pad. Nieuwsgierig hoe dat eruit zag? Check de Instagram!

Thema: hoe halen we de 100%?