Heb jij ook een goed idee?

99 + 1

Hoe halen we de honderd? Hele goede vraag! Wat is het wat jongeren weerhoud van het stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen? Dat kan met verschillende dingen te maken hebben. Is het dat zij te weinig educatie over de urgentie van stemmen? Is het te moeilijk om te begrijpen? Of is het omdat het jongeren daadwerkelijk geen drol interesseert? Hoewel er een enorme opkomst was van jongeren tussen de 18 en 24 jaar oud bij het stemmen voor de vorige 2e kamer verkiezingen, was dit bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen aanzienlijk lager. Daar wilt Liam verandering in brengen. Daarom bedacht hij 99+1!

Toen Liam samen met Anouk – destijds ook nog een stagiair van STAD Dordt -met dit onderwerp aan de slag ging, werd al vrij snel duidelijk dat zij zichzelf niet bij de doelgroep vonden passen. Anouk mocht nog niet stemmen maar is wel alert en Liam stemt altijd. Ook hun vriendenkring stemt bij de verkiezingen. Dit is natuurlijk top, maar zij zien ook dat een heel groot deel van Dordrecht, nog niet stemt. Voor dit probleem bedachten zij een oplossing!

99+1
99+1 is een Instagram platform dat jongeren op een – niet saaie manier – informeert over stemmen en laat zien dat zij die 1% zijn om de honderd te halen. Op het platform zijn interviews te zien met jongeren en politieke partijen over wat politiek voor hen betekend en waarom zij stemmen belangrijk vinden. Ook is er informatie te vinden over waar de politieke partijen van Dordrecht voor staan en wat zij in hun regeringstijd voor jongeren willen betekenen.

Kortom, 99+1 is het platform voor al jouw informatie over de gemeente Dordrecht tot aan de verkiezingen op 14, 15 en 16 maart 2022!

Waar volg ik dit?
Blijf op de hoogte via 99+1

Thema: hoe halen we de 100%?
Resultaat: Een informatief platform over de gemeenteraadsverkiezingen
Fase: Realisatie fase