Heb jij ook een goed idee?

Nippon nights

Ooit begonnen zonder, maar nu kent Dordrecht een aanbod voor Japan en anime-fans!
‘Wat begon als een groot gemis, deed mij met grote enthousiasme instappen in dit project om een Japanse avond te mogen organiseren.’ – Jelmer

Uiteindelijk werd dit project gerealiseerd in de vorm van een Japanse thema-avond bij The Movies op 20 November 2021. Dit evenement was direct uitverkocht en daarmee een groot succes. Dordrecht kende achteraf dus wel degelijk Japan liefhebbers en anime-fans.

‘Vele bezoekers bedankten mij na afloop. Zij voelden zich voor het eerst gezien in de stad en zagen dit als unieke kans om ook wat bij te leren. Niet alleen werd hun tijdverdrijf meer erkend, maar zorgde dit ook voor een band doordat men op mijn evenement gelijkgestemden kon ontmoeten.’ – Jelmer

Het grote succes heeft er voor gezorgd dat Jelmer niet heeft stil gestaan. Op 22 april organiseerde Jelmer (27 jaar) voor de tweede keer een Japanse avond in Dordrecht. Dit keer werd de anime film In This Corner of The World getoond. Een film die echt de kracht van anime als medium laat zien. Daarnaast speelt het verhaal zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en kon het mede daardoor ook interesse wekken bij beginnende anime liefhebbers. Daarnaast organiseerde Jelmer wederom een lezing over anime en sloot hij deze editie af met een silent disco in Japan-style.

Jelmer wilde uiteindelijk een verdieping van zijn anime-kennis meegeven. Oorlog is een thema dat actueler is dan ooit, dus het vertonen van deze film zal daarin een enorme verdieping aanbrengen. ‘Het stilstaan en dichterbij brengen van oorlog biedt mensen ook een kleine reality-check, maar zal dit gemodereerd aanbrengen doordat animatie makkelijk te zien is, dan mogelijke live action films’. – Jelmer

Wederom was de Nippon Night #2 een groot succes en tevens uitverkocht, net als de eerste editie. Jelmer laat het hier dus niet bij. Zijn enthousiasme voor anime is zo groot, dat hij besloten heeft om er een derde editie van te maken. Houd deze website goed in de gaten, want snel zal hierop meer informatie gedeeld worden over Nippon Nights #3

See you sooner rather than later!


Fase: Afgerond