Leg een 'eet' afHeb jij ook een goed idee?

Leg een ‘eet’ af!

Leg een ‘eet’ af! Er wordt jaarlijks extreem veel voedsel weggegooid. Uit onderzoek blijkt dat we per persoon 34 kilo aan eten weggooien per jaar. Per persoon verspillen van 9% van ons eten. We gooien het weg of laten het verrotten. Een andere uitkomst van het onderzoek is dat de doelgroep die het meeste eten verspillen, de eenpersoonshuishoudens en de jongeren zijn. Veel mensen denken dat zij hier weinig invloed op hebben, maar niets is minder waar. Daarom willen wij de inwoners van Haarlem bewuster maken over het onderwerp food waste en dat ze een ‘eet’ afleggen!

Campagne 

Dit willen we doen door middel van popcorn zakjes uit te delen op verschillende plekken in Haarlem. Elk popcorn zakje zitten twee kleuren popcorn. De normale kleur van popcorn symboliseert het eten dat we wel nuttigen. De groene (staat voor schimmel) popcorn symboliseert het eten dat we weggooien. Wij verwachten door er een visueel effect aan mee te geven dat mensen zich sneller en bewuster worden van het onderwerp food waste. Om voor nog meer bewustwording te zorgen willen we op de verpakking van de popcorn zakjes een pakkende quote en feitjes over food waste zetten. 

Misschien klinkt het gek maar wij willen juist met voedsel, voedselverspilling tegen gaan. Doordat we echt voedsel (popcorn) gebruiken hopen we dat mensen sneller het percentage en de hoeveelheid van de verspilling gaan inzien en hoeveel dat eigenlijk is van een totale portie. 

Leg een ‘eet’ af!

Wij willen graag de popcorn gratis gaan uitdelen. Door dit gratis aan te bieden verwachten we dat we veel mensen kunnen bereiken, want wie zegt er nou ‘nee’ tegen gratis popcorn. Tijdens het uitdelen zullen we ook een kort gesprek aangaan. Hier zullen we handige tip en tricks met ze delen. Deze tips en tricks zullen ervoor zorgen dat ze minder voedsel zullen verspelen. Tot slot zullen we vragen of ze een ‘eet’ afleggen, waarin zij beloven dat zij hun steentje zullen bijdragen tegen voedselverspilling. Ook zullen we hun e-mailadres vragen. Wij sturen ze een follow-up ‘eet’ mail om te checken of zij zich echt aan deze ‘eet’ hebben gehouden. In deze e-mail zullen we de tips en tricks die we tijdens het gesprek hebben besproken opnieuw sturen. Ook zullen we er wat nieuwe informatie in toevoegen. 

Hou de STAD insta in de gaten voor updates en de locaties waar wij staan om de ‘eet’ af te leggen!

Thema: foodwaste