Heb jij ook een goed idee?

Nippon Nights 3 – Sword Of The Stranger

Na een succesvolle en uitverkochte tweede editie van Nippon Nights, heeft er eindelijk weer een derde editie voor de anime- en Japan liefhebber bij The Movies in Dordrecht plaatsgevonden. Met dit keer de anime-actie film Sword Of The Stranger en voldoende randprogrammering! Dit keer nog groter dan de voorgaande edities dus. Hou deze pagina goed in de gaten, want er komt meer!

Ooit begonnen zonder, maar inmiddels kent Dordrecht een aanbod voor Japan en anime-fans! Wat begon als een groot gemis, deed Jelmer instappen in dit vacuüm en met groots enthousiasme een eerste Japanse avond organiseren. Uiteindelijk werd dit gerealiseerd in de vorm van een Japanse avond bij The Movies op 20 november 2021. Dit evenement was meteen uitverkocht en daarmee een groot succes. De stad kende dus wel degelijk Japan liefhebbers en anime-fans. Deelnemers van de eerste editie voelden zich voor het eerst gezien in de stad en zagen dit als unieke kans om ook wat bij te leren. Niet alleen werd hun tijdverdrijf meer erkend, maar zorgde dit ook voor een band doordat men op Jelmer’s evenement gelijkgestemden kon ontmoeten.

Met Jelmer’s evenementen heeft hij in zekere zin bereikt wat hij wilde bereiken: mensen een bijzondere avond geven, gevuld met een leerzame lezing en verdieping van anime-kennis. Ook was de Japanse avond voor sommigen een intrede in de anime-wereld. Er werden bij sommigen deelnemers vooroordelen overwonnen, bij anderen een eerste stap gezet in een voor hen tot dan toe onbekende wereld. Na de eerste twee edities besefte hij ook: ‘Het kan nog beter en groter‘. Daar kwam dan ook meteen zijn drive vandaan om een derde editie te realiseren. Vanuit zijn achtergrond en voorliefde voor Japan, heeft hij maar weinig nodig om weer inspiratie te vinden voor een derde evenement, daarom wilt hij nu met  twee stappen vooruit!

De avond kan men inbeelden als een volledig Japans programma. Wat er dit keer anders was? Cosplay! Voor de avond was er een oproep gedaan aan bezoekers om in cosplay te komen. Er werd namelijk een ‘cosplay competitie’ opgezet. Deze competitie heeft na afloop van de film plaatsgevonden. Met een 3-koppig jurypanel werd besloten welke cosplayer in één van de drie categorieën een prijs kon winnen!
Daarnaast kende de avond ook een nieuwe pubquiz! Een quiz waarbij men in teams van 6 mee kon doen in het raden van anime openings, endings en andere weetjes. Voor het beste team lag er natuurlijk ook weer een prijs te wachten.  
En dan het hoofdgerecht van de derde editie: DE FILM! Sword Of The Stranger is een ondergewaardeerde anime-klassieker. Een film die men niet mocht missen omdat de actie-scenes choreografisch dusdanig goed in elkaar zitten dat men automatisch aan het genieten was van deze anime-film op het witte scherm. Een film uit 2007 die men gegarandeerd enthousiast heeft gemaakt voor een hele gave Nippon Night! De avond gemist? Bekijk hiernaast de trailer!

Houdt de instagram pagina van @nipponnightsnl goed in de gaten voor updates en info.