Heb jij ook een goed idee?

DORDT ROLDT

De ontwikkeling van het skateboarden is sinds de jaren 90 in enorm gegroeid, ook in Nederland. In en rondom steden zien we steeds meer skateparken verschijnen, skateboard kleding is populairder dan ooit en de sport zelf wordt alleen maar professioneler door de komst van skateboardlessen, opleidingen, skatekampen en meer. Skateboarden is hip en zal alleen maar hipper worden.  Daarnaast is skateboarden een manier om in contact te komen met een jongere cultuur. Skateboarden is namelijk meer dan alleen het skateboarden zelf en daarom brengt het een enorme potentie met zich mee. De campagne DORDT ROLDT zal de skateboard cultuur in Dordrecht gaan vergroten en nieuwe energie geven! 

De skateboarders in Dordrecht hebben sinds een aantal jaar een prachtig betonnen skatepark om hun favoriete sport te beoefenen. Maar skateboarden is niet alleen een sport, het is een echte lifestyle. Muziek en concerten, kunst en exposities, wedstrijden, events, filmavonden, kledingstijl en de stadse infrastructuur horen allemaal bij de skateboard cultuur, die ik terug naar Dordrecht wil halen. Dordt Roldt wordt een platform die de skateboard cultuur in Dordrecht een nieuw leven inblaast. Denk hierbij aan een sociaal media kanaal waarbij wekelijks verschillende clips en video’s geplaatst worden en waar evenementen die samenhangen met de cultuur aangekondigd en gepromoot kunnen worden.  

Daarnaast gaat Dordt Roldt samen met de jonge enthousiaste skateboarder zelf evenementen opzetten. Dit omdat de Dordtse skater zelf erg goed weet wat er ontbreekt in de stad. Hoe meer jongeren zich aansluiten bij deze campagne, hoe groter het zal worden en hoe meer er georganiseerd kan worden. Door middel van het opzetten van een eerste evenement zal Dordt Roldt een nieuwe beweging gaan vormen die vooral met en voor jongeren toffe projecten gaat opzetten in de stad.

Dordt Roldt is dus het begin van een reeks evenementen en acties die opgezet zullen worden door en voor de Dordtse skateboard scene.Op lange termijn kunnen andere urban sporten zich hierbij aansluiten en worden er meer en meer evenementen georganiseerd. Van wedstrijden, workshops en clinics tot concerten, kunst exposities en modeshows, via dit soort verschillende projecten kan de urban cultuur in Dordrecht nieuwe energie krijgen, groeien en zal Dordrecht inzien dat urban sporten de toekomst voor de jongeren is! Heel Dordrecht rolt!