Heb jij ook een goed idee?

Maas Lives

Presented by DORDT ROLDT

Dordt Roldt is een nieuw platform die samen met de Dordtse jongeren een reeks evenementen en acties gaan opzetten om de skateboard scene in Dordrecht een boost te geven. Van wedstrijden, workshops en clinics tot concerten, kunst exposities en modeshows en meer wilt Dordt Roldt de skateboard cultuur in Dordrecht nieuwe energie geven, laten groeien en Dordrecht laten zien dat skateboarden de toekomst is!

Maas Lives is het eerste evenement wat plaats heeft kunnen vinden onder de naam van Dordt Roldt. Een evenement in het Dordtse skatepark Maasplaza met muziek, ‘cold drinks’, wedstrijden, BBQ, workshops en afsluitend met skateboardfilms. In eerste instantie was Maas Lives een event om de Dordtse skate scene kennis te laten maken met het nieuwe platform en om duidelijk in beeld te krijgen waar de Dordtse skateboard scene uit bestaat. Het was tenslotte weer een van de eerste events die plaats heeft gevonden in het skatepark sinds de Corona uitbraak en dit was goed te zien bij de deelnemers.

In de middag was het al aardig druk in het skatepark. Het evenement was nog niet officieel begonnen, maar er waren al wat kinderen vroeg uit school (basisschool) die gelijk naar het skatepark zijn gekomen. De muziek stond al aan en dat zorgde gelijk voor een goede sfeer in het park. Rond een uurtje of 4 kwamen de oudere kids naar het skatepark, speciaal om te trainen voor de wedstrijd. Het park was in de late middag al goed vol jongeren en ouderen die naast het skaten aan het genieten waren van het heerlijke weer. Zo rond een uurtje of half 7 stond de BBQ al roodgloeiend en kon iedereen hier gebruik van maken. De oudste stonden al heerlijk burgers te flippen terwijl de kids zich volop aan het voorbereiden waren. Want om 19:00 uur precies begon de Best Trick contest en dit zorgde voor een spektakel! Kinderen en jongeren van verschillende leeftijden gaven alles om zijn of haar beste trick te kunnen landen. Dit was duidelijk te horen in de omgeving en hierdoor kwamen er eigenlijk steeds meer mensen naar het skatepark om te kijken wat er gaande was. ‘Het was weer een van de eerste keren dat het zo ontzettend druk is in het skatepark ‘ zei een van de locals die ondertussen zijn burger omdraaide. Het niveau lag hoog maar helaas kan er maar 1 de winnaar zijn.
Na de wedstrijd werd het skatepark voor een gedeelte omgebouwd tot bioscoop. Hier konden deelnemers bijkomen en genieten van 3 klassieke skateboard video’s, die alle drie ruim voor 2010 waren uitgebracht. Voor de jongste was dit oude beeldmateriaal wel even wennen, maar het duurde niet heel lang voordat er verschillende kids naar de films zaten te kijken. Een rustgevende afsluiter voor een drukke dag!

Om een lang verhaal kort te maken. Het eerste evenement van Dordt Roldt was een succes!! Druk bezocht, goeie vibes, lekkere maaltijden en vooral heel veel skateboarden. Check de aftermovie hiernaast! Hou de instagram pagina van Dordt Roldt goed in de gaten want je kan in de toekomst nog veel meer verwachten!


Resultaat: Een skate event om de Dordt weer te laten rollen
Fase: afgerond