Heb jij ook een goed idee?

Urban Sports & Culture Meet-Up 2022

Dordrecht was host-stad van de Nationale Sportweek 2022. Van 16 t/m 25 september stond het belang van sporten voorop in heel Nederland, maar vooral in Dordrecht. Een week die dus staat voor veel sporten en bewegen. Tegenwoordig zijn de Urban sporten niet meer weg te denken uit de stadse cultuur en daarom organiseerde STAD Dordt samen met gemeente Dordrecht en Dordt Sport een Urban Sports & Culture Meet-Up op.

In deze Meet-Up vroegen we aan de deelnemers, o.a. jongeren, sportaanbieder, rolmodellen en cultuuraanbieders, om imput te geven over de missie, visie en ambitie van Urban sporten in Dordrecht. Tijdens deze bijeenkomst werden er vijf verschillende vragen m.b.t. het Urban sporten in Dordt gesteld aan de deelnemers. De deelnemers hadden enkele minuten de tijd om voor zichzelf een antwoord op te schrijven om vervolgens met elkaar het gesprek aan te gaan over de ideeën. Zo werd er gevraagd wat iedereen van het aanbod van openbare Urban plekken vond, of er een manier was om Urban cultuur en sport met elkaar te koppelen én of er meer activiteiten/evenementen in het thema van Urban sports opgezet moest worden.
Tijdens de bijeenkomst ging iedereen met elkaar het gesprek aan en dit was erg tof om te zien. Zo probeerde de jonge enthousiaste skateboarder duidelijk te maken aan een van de sport aanbieders dat skateboarders liever niet Urban genoemd wilde worden. Een zaal met verschillende doelgroepen, subculturen en leeftijden die allemaal hun stem wilde laten horen over de Urban toekomst van Dordrecht.

Voorafgaand aan de meet-up was er nog een ontzettende Mini-Ramp contest georganiseerd in samenwerking met skateboardwinkel Fier in Dordrecht. Hoe die wedstrijd in elkaar zat zie je hiernaast in de aftermovie. Je kan de instagram van STAD Dordt en Dordt Roldt hier volgen om op de hoogte te blijven van de laatste events en projects!


Fase: Afgerond