Heb jij ook een goed idee?

HET MINI BIEB FESTIVAL

Steeds minder jongeren lezen. De laatste jaren is het percentage van lezende  jongeren erg gedaald. Het gevolg hiervan is dat de leesvaardigheid en concentratievermogen afnemen.
Hier wil STAD Leiden iets aan veranderen.

Het Mini Bieb Festival 

De minibieb is een plek waar iedereen gebruikte boeken kan inleveren of ruilen. 
Vaak is het een klein kastje in iemands voortuin, maar ook zijn ze te vinden op  school of het station. Het festival wordt een leuke en leerzame dag, waar de bezoekers kennis maken met de mini biebs in Leiden.
Hierdoor hopen we dat ze meer gebruikt gaan worden en met gevolg dat er meer jongeren gaan lezen.

Op deze dag van het event kun je een uitgestippelde route langs meerdere mini biebs lopen. Daar zijn acts te beleven en je kunt aan activiteiten meedoen waarmee je prijzen kunt winnen.
Het doel van dit project  is om jongeren meer te laten lezen op een makkelijke en goedkope manier.
Daarnaast wordt er rekening gehouden met duurzaamheid omdat de boeken worden ingeruild of ingeleverd.  

Sfeerschets 
De komt aan op de startlocatie van het Mini Bieb Festival. Er is een gezellige sfeer,  wat wordt gecreëerd door de livemuziek en de food & drink stands. Wanneer de  route begint zal je door het prachtige Leiden gaan lopen. Zodra je bij de eerste  mini bieb komt, kan je je boeken gaan ruilen met de andere bezoekers of met de boeken in de mini bieb. Bij de volgende mini biebs zullen er acts en activiteiten  zijn, waar je ook leuke prijzen mee kan winnen! Als je naar huis gaat heb je meteen  zin om te lezen en enthousiast voor de volgende editie. 

Promotie
Mini Bieb Festival wordt via Instagram gepromoot. Hier kunnen jongeren laten weten dat ze het festival graag willen bezoeken door een DM te sturen. Daarnaast worden er flyers en posters geprint die worden verspreid op plekken waar veel jongeren komen.
Ook wordt er gekeken of er een samenwerking met het MBO Rijnland mogelijk is.
Het doel is om zo veel mogelijk bezoekers uit onze doelgroep naar het Mini Bieb Festival te trekken.

De route
Er is een route uitgestippeld waar 7 mini biebs onderdeel van zijn. Bij deze punten vindt je leuke acts en activiteiten.
Ook worden er QR codes in de mini biebs geplaatst, waarmee je de plattegrond kunt vinden.
Daarnaast worden er video’s opgenomen van de acts bij elke mini bieb, zodat je de route ook later nog kunt lopen en het concept zo duurzaam wordt.

Datum en tijd
Het festival vindt plaats op zondag 9 oktober 2022 tussen 13:00 uur – 17:00 uur.
Afhankelijk van het aantal bezoekers, worden er groepjes gevormd die de route kunnen gaan lopen die op verschillende tijdstippen vertrekken.

Thema: debibliotheek
Resultaat: Een Mini Bieb Festival
Fase: Ontwikkeling