Heb jij ook een goed idee?

Screaming Pages

Steeds minder jongeren boven de 18 gaan naar de bieb. Doordat jongeren minder lezen hebben ze steeds minder fantasie. Dit is natuurlijk erg jammer, want de key voor een goed boek is een grote fantasie en creativiteit. Maar ook bij projecten op school, of werk speelt fantasie een grote rol. Als je bijvoorbeeld een project hebt moet je veel daarvoor gaan bedenken en organiseren. Tijdens school kan het zijn dat je een belangrijke opdracht krijgt. Hier speelt dus ook fantasie en creativiteit een grote rol. Maar hoe krijg je dit nou terug bij jongvolwassen? Daarvoor bedachten Kylian, Charlotte en Julia: Screaming Pages.

Charlotte, Kylian en Julia, van Stad-Delft: “Wij vinden het enorm belangrijk dat de jeugd meer samenkomt, dat er meer wordt gelezen onder de jeugd, en dat de fantasie weer gaat leven. Wij zijn erg enthousiast over ons idee. Dat komt omdat wij erg van lezen, creativiteit en je fantasie gebruiken houden.”

Screaming Pages

Screaming Pages was een horror avond in de bieb, waarbij er ruimte was voor jongeren om hun fantasie en creativiteit te ontwikkelen en omarmen. Dit werd bereikt door jongeren mee te sleuren in een horror experience die eindigde in een schrijfavond.  

Screaming Pages vond begin oktober plaats, omdat dit dé maand is van Halloween. Extra spooky dus en het gaf de ideale sfeer voor het evenement. Tijdens de avond werd er voorgelezen uit een horror boek en werden er fragmenten van hetzelfde verhaal uit een Netflix serie vertoond. Het verhaal stopte vervolgens in het midden en de aanwezige jongeren mochten hun eigen versie van het verhaal afschrijven. Jongeren, tussen de 18 en 25 jaar, die hierin geïnteresseerd waren konden gratis komen kijken en luisteren

Met Screaming Pages wilden Julia, Kylian en Charlotte jongeren ook laten zien dat de bibliotheek meer is dan alleen een plek waar je boeken kan lenen. In de bibliotheek is er namelijk veel ruimte om jongeren te ontmoeten, te studeren, lekker creatief bezig te zijn of om heerlijk te relaxen.

Met Screaming Pages trokken zij diverse jongeren naar de bieb. De jongeren die het beste verhaal schreven wonnen een jaarabonnement van de bieb. Deze jongeren zullen dus zelfstandig terugkeren naar de bieb! Een mooi resultaat van Screaming Pages

Waar en wanneer?
Screaming Pages vond plaats op 7 oktober van 19:00 tot 21:00 bij DOK in Delft.

Thema: debibliotheek