The commentHeb jij ook een goed idee?

The Comment

Social media. De naam hoort het al te zeggen, maar helaas zijn onze go-to apps niet zo “sociaal” als ze horen te zijn. Laatste jaren komt negativiteit op sociale platformen steeds meer in beeld. Dit speelt ook een grote rol in het leven van jongvolwassenen. Jongeren groeien op met het idee dat dit de realiteit is en vormen een negatief beeld bij sociale omgangen. Hierdoor raken zij sneller onzeker of mijden sociale interacties. 

Door dit onderwerp te bespreken bleek al snel dat er veel negatieve kanten zitten aan de sociale media. Vaak deelt men negatieve opmerkingen op het internet,  zonder er een seconde bij stil te staan hoe vervelend de opmerking kan overkomen op een ander. Om hier verandering in te brengen, hebben Jip (19 jr), Jin (18 jr) en Alyssa (18 jr) van STAD Utrecht een interactief en relevant kaartspel bedacht genaamd: The Comment. Hiermee willen ze op een leuke en interactieve manier jongeren bewust maken van de effecten van negatieve comments en te leren bijdragen aan een fijnere en veiligere plek op het internet.

Om bij jongeren binnen te komen is er een improv-kaartspel bedacht: The Comment. Door middel van dit kaartspel wordt er een realistische, grappige maar ook leerzame draai gegeven aan de sfeer van sociale media. Voor het spel begint trekt iedereen een eigen karakter kaart. Elke karakter kan andere acties wel of niet uitvoeren. Er zijn 8 karakters in totaal. Je kan het spel met minimaal 4 en maximaal 8 mensen spelen. Ieder spel kan je dus in de vorm van een ander karakter spelen, zo ervaar je de situatie vanuit verschillende perspectieven. In samenwerking met anderen probeer je er achter te komen wie de ‘haat comment’ heeft geplaatst in de comment section onder een social media post. Maar de vraag is, kan je iedereen wel vertrouwen?

Thema: social op je socials
Resultaat: Een improv-kaartspel om jongeren bewust te maken van de gevolgen van haat comments
Fase: Concept fase