Heb jij ook een goed idee?

Nippon Nights 4 Redline

Je favoriete Japanse cultuur avond keerde voor de vierde keer terug naar Dordrecht! Op zaterdag 10 december werd The Movies in Dordrecht weer omgetoverd tot een Japanse bioscoop met toffe lezingen, workshop en typisch Japanse spelletjes en uiteraard een toffe anime film die je absoluut niet mag missen; Redline! De vierde editie van Nippon Nights was wederom een knaller!

Dankzij Japanoloog Jelmer kent Dordrecht inmiddels een aanbod voor Japan en anime-fans! Wat begon als een groot gemis, deed Jelmer instappen in dit vacuüm en met groots enthousiasme een eerste Japanse avond organiseren. Uiteindelijk werd dit gerealiseerd in de vorm van een Japanse avond bij The Movies op 20 november 2021. Dit evenement was meteen uitverkocht en daarmee een groot succes. Dordt kende dus wel degelijk Japan liefhebbers en anime-fans. Deelnemers van de eerste editie voelden zich voor het eerst gezien in Dordrecht en zagen dit als unieke kans om ook wat bij te leren. Niet alleen werd hun tijdverdrijf meer erkend, maar zorgde dit ook voor een band doordat men op Jelmer’s evenement gelijkgestemden kon ontmoeten.

Met Jelmer’s evenementen heeft hij in zekere zin bereikt wat hij wilt bereiken: mensen een bijzondere avond geven, gevuld met een leerzame lezing, verdieping van anime-kennis en leuke activiteiten. Ook is de Japanse avond voor sommigen een intrede in de anime-wereld. Er worden bij sommigen deelnemers vooroordelen overwonnen, bij anderen een eerste stap gezet in een voor hen tot dan toe onbekende wereld. Na de eerste twee edities beseft Jelmer ook: ‘Ik kan nog veel meer vertellen en laten zien´ . Daar kwam dan ook meteen zijn drive vandaan om alweer een vierde editie te realiseren. Dankzij zijn achtergrond en voorliefde voor Japan, heeft hij maar weinig nodig om weer inspiratie te vinden voor een vierde evenement, daarom wilde hij nu met  drie stappen vooruit!

De avond kan men inbeelden als een volledig Japans programma. Wat was er dit keer anders was? Japanse Spelletjes! Dit keer konden bezoekers na de film verschillende Japanse board-games spelen. Jelmers ziet graag dat bezoekers van Nippon Nights lekker blijven hangen voor de gezelligheid, om netwerken te kunnen vergroten en nieuwe mensen met gelijkwaardige interesses te leren kennen. Tegelijkertijd konden deelnemers genieten van een drankje of een van de vele spelletjes spelen die klaar lagen voor de bezoekers.
Daarnaast kende de avond ook weer een nieuwe lezing! Iets waar bezoekers van Nippon Nights echt naar verlangen. Want zowel nieuwkomers als bekende uit de cultuur worden keer op keer overtroffen door de informatie over Japanse cultuur die oprichter Jelmer maar al te graag met zijn bezoekers deelt! Hij wist je ook deze keer weer te verbazen met een nieuw onderwerp binnen de Japanse cultuur.
En dan het hoofdgerecht van de 4de editie: DE FILM! Redline was en is een masterclass als het gaat om animatie. Een film die liefhebbers eigenlijk niet over het hoofd mogen zien. Met verschillende oogverblindende handgetekende animaties waar de meeste van ons nog niet een van kunnen dromen. Een spektakel op het witte doek als je het aan ons zou vragen. Inmiddels een film uit 2009 die bezoekers gegarandeerd enthousiast heeft weten te maken voor een hele gave Nippon Night! Benieuwd naar de film? Bekijk hiernaast de trailer van Redline.

Houdt de instagram pagina van @nipponnightsnl goed in de gaten voor updates en info