Heb jij ook een goed idee?

Nostalgie Op Een Rij

Afgelopen jaren is social-media een groot onderdeel geworden van het leven van jongvolwassenen en tieners. Op het internet worden er alleen maar perfecte plaatjes getoond,  iedereen wordt vergeleken met elkaar, altijd kijken of je er wel goed genoeg uitziet. Dit zorgt vaak voor een onzeker gevoel. Jongeren zijn hier zoveel mee bezig dat ze vergeten hoe het vroeger was, dat je je nergens zorgen over maakte en gewoon je gang ging. Nostalgie laat zien dat je leven de moeite waard is en geven je zelfs een optimistischer gevoel over de toekomst. De gevoelens die dan vrijkomen kan je vergelijken met heimwee, het verlangen naar iets en een vertrouwd gevoel. En dat is precies de reden waarom Niobi Nostalgie op een rij opzet. Niobi wilt met Nostalgie op een rij  jongeren hun jeugd laten herbeleven zodat ze terug kunnen denken aan die fijne jeugd, de vervelende kanten van het huidige internet leven los kunnen laten en zich kunnen focussen op een positievere toekomst. 

Niobi is op dit moment een stagiaire bij STAD en merkt dat ook dat zij aan haar telefoon zit vastgeplakt. Ze geeft aan dat ook zij constant op haar telefoon kijkt en vertelde het gevoel van vroeger echt te missen. Het is heel moeilijk om bepaalde dingen los te laten als je er constant mee bezig bent. Daarom wilt zij een spelletjesavond organiseren met nostalgische spelletjes, oftewel: Nostalgie op een rij. Omdat ze zelf erg merkt dat ze vaak hunkert naar vroeger. Ook bij haar was vroeger alles simpeler en leefde ze met een vrijer gevoel, dit gevoel wil zij precies overbrengen op de bezoekers.

Nostalgie op een rij is dus een spelletjesavond vol met spelletjes, eten en drinken van vroeger. Er zullen ongeveer 6 verschillende spelletjes gespeeld worden in een wedstrijd vorm. Er zal namelijk een speelschema gemaakt worden en iedere keer als iemand een ronde wint zal er een gouden sticker bij zijn of haar naam geplakt worden. De persoon met de meeste stickers wint de avond en krijgt een leuke prijs!
Maar waarom richt zij dit evenement op? Zoals eerder vermeld in de tekst geeft nostalgie een bepaald gevoel af wat belangrijk is en zeker niet gemist mag worden. We voelen ons vooral nostalgisch als er een einde komt aan een bepaalde periode. Het houd je bij elkaar als persoon, het laat je herinneren aan de persoon die je ook kan zijn in goede tijden. Jongeren krijgen een onrealistisch zelfbeeld en voelen zich onzeker door social-media waardoor ze zich slecht blijven voelen. Met Nostalgie op een rij moeten jongeren hun online leven voor even kunnen vergeten. Niobi wilt jongeren laten herinneren hoe ze zich vroeger voelde, toen alles vaak beter was. Daarom neemt Niobi, net als vroeger, in het begin van de avond alle telefoons in beslag. In de pauze kunnen de deelnemers hun telefoon voor even terugkrijgen. Op dat moment zal iedereen op zijn of haar telefoon gaan zitten en hopelijk doorkrijgen dat een telefoon erbij het eigenlijk juist minder gezellig maakt. Na de pauze leveren ze de telefoon weer in en gaan we door met de spellen. 

Nostalgie op een rij wordt een avond vol herinneringen aan vroeger. Tijdens de avond zelf zullen er vele spelletjes gespeeld kunnen worden die je juist vroeger speelde en wellicht bent vergeten. Zoals hierboven al stond beschreven is nostalgie belangrijk voor een positievere kijk op de toekomst. Naast toffe spelletjes van vroeger willen we de nostalgische avond compleet maken met eten en drinken van vroeger. Frisdrank maar vooral heel veel poffertjes! Nadat we de gasten verwelkomd hebben gaan we uitgebreid uitleggen wat de avond inhoud, wat er verwacht kan worden en hoe de prijs gewonnen kan worden! De ruimte zal gedecoreerd met sfeerlichtjes, toffe afbeeldingen van vroeger, playstation 2, lava lampen, typische muziek van vroeger, glow in the dark sterren en veel meer. Uiteraard gaan we het weekend in met een klein biertje voor de deelnemers boven de 18.

Nostalgie op een rij gaat plaatsvinden op donderdagavond 19 januari van 19:00 tot 23:00 in Visser’s Poffertjes! Zorg er dus voor dat je die avond vrij houdt!


Fase: Draagvlak Fase