Heb jij ook een goed idee?

Nostalgie Op Een Rij

Afgelopen jaren is social-media een groot onderdeel geworden van het leven van jongvolwassenen en tieners. Op het internet worden er alleen maar perfecte plaatjes getoond, iedereen wordt vergeleken met elkaar, altijd kijken of je er wel goed genoeg uitziet. Dit zorgt vaak voor een onzeker gevoel. Jongeren zijn hier zoveel mee bezig dat ze vergeten hoe het vroeger was, dat je je nergens zorgen over maakte en gewoon je gang ging. Nostalgie laat zien dat je leven de moeite waard is en geven je zelfs een optimistischer gevoel over de toekomst. De gevoelens die dan vrijkomen kan je vergelijken met heimwee, het verlangen naar iets en een vertrouwd gevoel. En dat is precies de reden waarom Niobi Nostalgie op een rij wilde opzetten. Niobi wilde met Nostalgie op een rij  jongeren hun jeugd laten herbeleven zodat ze terug konden denken aan die fijne jeugd, de vervelende kanten van het huidige internet leven los konden laten en zich konden focussen op een positievere toekomst. 

Niobi is op dit moment een stagiaire bij STAD en merkte dat ook dat zij aan haar telefoon zit vastgeplakt. Ze gaf aan dat ook zij constant op haar telefoon kijkt en vertelde het gevoel van vroeger echt te missen. Het is heel moeilijk om bepaalde dingen los te laten als je er constant mee bezig bent. Daarom wilde zij een spelletjesavond organiseren met nostalgische spelletjes, oftewel: Nostalgie op een rij. Omdat ze zelf opmerkte dat ze vaak hunkert naar vroeger. Ook bij haar was vroeger alles simpeler en leefde ze met een vrijer gevoel, dit gevoel wilde zij precies overbrengen op de bezoekers.

Nostalgie op een rij was dus een spelletjesavond vol met spelletjes, eten en drinken van vroeger. Er werden zeven verschillende spelletjes gespeeld in een wedstrijd vorm. Er was namelijk een speelschema gemaakt en iedere keer als iemand een ronde won kon die persoon een gouden sticker verdienen. De persoon met de meeste stickers won de avond en krijgt een leuke prijs!
Maar waarom richtte Niobi dit evenement op? Zoals eerder vermeld in de tekst geeft nostalgie een bepaald gevoel af wat belangrijk is en zeker niet gemist mag worden. We voelen ons vooral nostalgisch als er een einde komt aan een bepaalde periode. Het houd je bij elkaar als persoon, het laat je herinneren aan de persoon die je ook kan zijn in goede tijden. Jongeren krijgen een onrealistisch zelfbeeld en voelen zich onzeker door social-media waardoor ze zich slecht kunnen blijven voelen. Met Nostalgie op een rij moesten jongeren hun online leven voor even kunnen vergeten. Niobi wilde jongeren laten herinneren hoe ze zich vroeger voelde, toen alles vaak beter was. Daarom nam Niobi, net als vroeger, in het begin van de avond alle telefoons in beslag. In de pauze konden de deelnemers hun telefoon uiteraard voor even terugkrijgen.

Nostalgie op een rij was een avond vol herinneringen aan vroeger. Tijdens de avond zelf werden er vele spelletjes gespeeld die je juist vroeger speelde en wellicht was vergeten. Zoals hierboven al stond beschreven is nostalgie belangrijk voor een positievere kijk op de toekomst. Naast toffe spelletjes van vroeger wilde Niobi de nostalgische avond compleet maken met eten en drinken van vroeger. Frisdrank maar vooral heel veel poffertjes! Nadat Niobi de gasten verwelkomd had, ging zij uitgebreid uitleggen wat de avond inhield, wat er verwacht kon worden en hoe de prijs gewonnen kon worden! De ruimte was gedecoreerd met sfeerlichtjes, toffe afbeeldingen van vroeger, playstation 2, lava lampen, typische muzie, glow in the dark sterren en veel meer.

Nostalgie op een rij vond plaats op donderdagavond 19 januari van 19:00 tot 23:00 in Visser’s Poffertjes! Dikke S/O naar hun voor het hosten van deze Nostalgische avond!


Fase: Afgerond