UitspattingHeb jij ook een goed idee?

Uitspatting

Uitspatting is bedoeld voor jonge helden die weinig tijd voor zichzelf hebben. Daarom is dit project bedacht zodat de jonge helden zich eventjes helemaal kunnen laten gaan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de jongeren een deel van hun eigen kunstwerk meenemen als een aandenken. Dit omdat wij het belangrijk vinden dat ze een reminder hebben.

Mantelzorgers < Jonge helden

Uitspatting wordt georganiseerd door Axel, Quinten, Brian & Rover van STAD Haarlem. Wij zijn ervan overtuigd dat er heel veel jongeren niet van zichzelf weten dat ze jonge mantelzorgers zijn, en wij vinden die jongeren eigenlijk onwijze helden. Ze klagen niet over de tijd die ze verliezen in hun vrije tijd en doen alle zorg met liefde. Wij willen deze jonge helden een dagje voor hun zelf geven, zodat ze al hun emoties en opgekropte gevoelens kwijt kunnen bij Uitspatting. Dit willen we mogelijk maken door middel van verfbommen die ze met alle kracht op witte canvassen kunnen gooien. 

Verf gooien

Op 16 december 2022 om 13:00 verzamelen de jongeren zich bij de station Haarlem. Als iedereen er is lopen we gezamenlijk naar de locatie waar Uitspatting gaat plaatsvinden. Alle benodigdheden staan al paraat zodat iedereen zo snel mogelijk kan beginnen, na een korte uitleg gaan we van start. De jongeren zijn compleet vrij om op elke manier dan ook hun kunstwerk te maken, met de spullen die er aanwezig zijn.

Me time

Als de jongeren klaar zijn met het maken van het kunstwerk kunnen ze hun kunstwerk mee naar huis nemen als aandenken. Wat wij hiermee proberen te bereiken, is dat als ze hun kunstwerk terugzien zij zullen herinneren dat ze af en toe ook aan zichzelf moeten denken. 

Data:

  • 16 december 2022
  • 13:00  –  15:00
  • Het project gaat op een artistieke locatie plaatsvinden omdat wij dit geschikt vinden voor ons project. Denk hierbij aan een ruime locatie waar je gemakkelijk met verf kan gooien. Dit maakt verder niet uit of het binnen of buiten is.
Thema: de jonge mantelzorger