Heb jij ook een goed idee?

Dooordraven

Dooordraven, dit is hét nieuwe festival voor jongeren. Ze kunnen hier verschillende activiteiten volgen die bijdragen aan hun creatieve interesses. Denk aan muziek en kunst. De uitkomsten van deze activiteiten zullen deels voor de afsluiting van de avond zorgen. Zo wordt dit een feest met én voor jongeren georganiseerd.

Het is belangrijk voor jongeren om te kunnen investeren in hun creatieve interesses. Het wordt voor jongeren steeds belangrijker en de kansen van om van deze interesses hun werk te maken worden steeds groter. Het beeld van een ‘9 to 5 job’ is steeds minder gewild en jongeren worden serieus genomen als ze achter hun creatieve dromen aangaan. Voor deze jongeren willen wij Dooordraven op 22 april 2023 gaan opzetten (Door omstandigheden is dit project On Hold komen te staan).

De oud-stagiaires van STAD Dordt Niobi, Eevy, Cato en Olek organiseren Dooordraven zodat jongeren een mogelijkheid krijgen om in zichzelf te investeren. Naast het feit dat deelnemers van Dooordraven hun gang kunnen gaan met verschillende creatieve uitingen, kunnen ze ook werken aan een gezamenlijk maar vooral eigen feest! Iets waar jongeren in Dordrecht veel vraag naar hebben. Wij zelf vinden het heel erg belangrijk dat jongeren hun creativiteit kunnen uiten. Wij willen ze hier mee helpen door middel van Dooordraven. Zelf hebben wij ook creatieve interesses en snappen het verlangen naar meer mogelijkheden.

Met dit evenement kunnen jongeren en dag vol creativiteit beleven en het afsluiten met een feest waar zij zelf een
bijdrage aan leveren. Het zal plaats vinden in Door, hier zijn vele ruimtes aanwezig die ook benut kunnen worden. Hoe wij dat willen doen is door middel van kunst, muziek, theater et cetera. De ruimtes zijn vrij om naar binnen te lopen en als de jongeren ondersteuning willen, kunnen ze die krijgen van verschillende partijen. Doordat de ruimtes vrij zijn om naar binnen te lopen behoud je ook een ontspannen sfeer, wellicht vinden de aanwezige jongeren hierdoor wel een
nieuwe hobby. Dooordraven organiseren wij deels omdat we hebben gemerkt dat veel jongeren in Dordrecht een goed feestje missen.

Zoals al eerder vermeld zal Dooordraven plaatsvinden in Door. Dit omdat Door een toffe creatieve plek is in Dordrecht. Een plek voor de jonge makers en waar jongeren aan de slag kunnen, maar vooral willen. We willen Dooordraven het liefst in het weekend organiseren, sinds we al in de middag willen beginnen met de activiteiten. Aan het eind gaan we aan iedereen vragen of Dooordraven een succes is geweest en of dit concept voor herhaling vatbaar is.

Met Dooordraven hopen wij jongeren een creatieve dag vol mogelijkheden aan te bieden en ze extra in de spotlight zetten.

Thema: cultuurparticipatie
Fase: ON HOLD