Heb jij ook een goed idee?

Kleedkeet

Jongeren hebben in de corona periode veel moeten missen, zeker op cultureel vlak. Dit terwijl cultuurdeelname grote positieve effecten heeft op ons welzijn. Kunst en cultuur dragen bij aan het begrijpen van elkaars (gedachten-) wereld, hebben positieve impact op de identiteitsontwikkeling en dragen bij aan het vermogen om je uit te kunnen drukken. Kunst en cultuur zijn een mooi tegengewicht in een samenleving waarin jongeren het steeds lastiger vinden om hun eigen plek te veroveren.

De stagiaires van STAD Alkmaar gaan deze slimpact periode aan de slag met het thema cultuurparticipatie. Het concept dat zij hiervoor hebben bedacht is Kleedkeet. KleedKeet is een evenement wat helemaal gericht is op cultuur, kunst en kleding. De gedachten hierachter is dat zij aan de hand van hun eigen interesse in kleding jongeren met cultuur in aanraking brengen. Er is een samenwerking opgezet met een groep jonge kunstenaars van Artiance die het evenement gaan ondersteunen en begeleiden. Via deze weg kunnen jongeren op een kunstzinnige manier aan de slag gaan met kunst en hun eigen kleding. Juist het aan de slag gaan met je eigen kleding maakt het concept voor iedereen toegankelijk.

Op het evenement komen allerlei verschillende kraampjes waar je kleding kunt kopen en verkopen. Dit wordt gedaan in samenwerking met Reshare Alkmaar. Ook zullen er verschillende kunstenaars en modeontwerpers aanwezig zijn om workshops te geven. Je kunt bij die workshop je eigen kleding gaan customizen. Denk aan bijvoorbeeld je sneakers of een jasje die je wilt op pimpen. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om je oude kleding nog een extra touch te geven, veel duurzamer! Je kunt dus je eigen oude kleding meenemen en er voor kiezen om deze in te leveren of nog een tweede kans te geven. Het evenement vindt plaats bij cultureel podium Laatmakers en naast het pimpen van je kleding zullen er een dj en een bandje komen optreden.

Resultaat: Kunst en kleding evenement
Fase: Realisatie

Thema: cultuurparticipatie