Heb jij ook een goed idee?

Caliari’s Thrift goes STAD Dordt

Tweedehandskleding is hipper dan ooit! Voor veel jongeren is tweedehands en vintage kleding een soort statement naar de buitenwereld. Of het nu gaat om duurzaamheid, uniek zijn, goedkoper of  juist omdat je favoriete idool ook in de slonzige trui  van haar vader rondloopt, iedere jongere heeft wel een ander motief vintage.

Ook in Dordrecht lopen er veel jongeren rond die op zoek naar tweedehands kleding. Maar helaas zijn er in Dordrecht op dit moment weinig vintage en tweedehands kledingwinkels. Gelukkig komt daar verandering in!

Caliari’s Thrift is mijn eigen kleine tweedehands winkel die in 2021 is gestart in Breda. Vanuit huis probeerde ik jongeren in Breda enthousiast te maken over een bepaalde stijl kleding. Voornamelijk richtte ik me op de skaters in Breda, maar al snel kwam ik erachter dat er door verschillende subculturen vraag is naar ‘streetwear’. Helaas kwam er een einde aan mijn winkel aan huis en was ik met spoed op zoek naar een vervangende plek voor de Thrift. Toen kwam ik op het volgende idee. Zowel voor STAD Dordt als Caliari’s Thrift ben ik opzoek naar jongeren. Voor STAD om toffe projecten op te zetten en voor mijn eigen onderneming juist weer om de kleding te kunnen verkopen. Dus besloot ik om deze twee te gaan combineren en mijn eigen tweedehandskledingzaak te verplaatsen naar het kantoor van STAD in Dordrecht! Zo hoop ik jongeren te kunnen uitnodigen voor een bezoekje in de winkel en tegelijkertijd probeer ik met deze jongeren het gesprek aan te gaan om te ontdekken of zij niet een tof project willen opzetten. Twee vliegen in één klap!

Het eerste deel van dit project gaat over het verhuizen van de winkel en het verbouwen van het kantoor. Het is belangrijk dat jongeren kunnen winkelen en tevens moet er door andere jongeren gewerkt kunnen worden. Al om al moet er een fijne sfeer hangen op kantoor en hoop ik dat jongeren zich gelijk thuis voelen als zij binnen stappen. Daarnaast kan ik ze verwelkomen met een drankje, kunnen ze de kleding checken en ondertussen vertel ik over de locatie en het doel van STAD. 

Het tweede deel van dit project is natuurlijk het werven van de jongeren. Want op dit moment weten er nog maar weinig mensen dat mijn kledingwinkel in Dordrecht actief is. Dus is het belangrijk dat ik naamsbekendheid ga creëren onder de jongeren in Dordrecht. Dit kan op verschillende manieren. Sowieso ga ik aan de slag met sociale media, face to face reclame en het ontwikkelen van flyers die ik wil verspreiden in Dordrecht. Ook heb ik via de stagiaires van STAD contactgegevens van een jonge kunstenares die graag met mij zou willen samenwerken. Samen met haar ga ik aan de slag met het zeefdrukken van verschillende spijkerjassen die tijdens een release verkocht zullen worden! Daarnaast zal er wanneer het lekker weer is een klein evenement plaatsvinden waarbij verschillende jongeren uitgenodigd zullen worden. Een kleine borrel met muziek en kleding uitverkoop.  Tijdens de borrel zal er ook gesproken worden met jongeren over de mogelijkheden die bij STAD aanwezig zijn, namelijk het opzetten van een tof project. 

Met een klein muziekje op de achtergrond komen de jongeren meestal in de juiste sfeer terecht en kan naamsbekendheid voor zowel STAD als Caliari’s Thrift gegenereerd worden! Als laatste ideeën zal er een Give-away plaatsvinden waarbij Dordtse jongeren een toffe item kunnen winnen en zullen er foto’s online komen van jongeren in toffe kleding.

Voor nu wil ik eerst focussen op het creëren van meer promotiemateriaal, voordat ik jongeren daadwerkelijk ga uitnodigen voor een bezoekje in het kantoor van STAD. Voor nu kun je via deze instagram link de kleding van de thrift online bekijken!