Heb jij ook een goed idee?

Back In-Line

Aggressive inline skating was in de jaren 90 de bekendste sport in Amerika. Tijdens grote wedstrijden zoals X-Games keken meer dan 200.000 bezoekers naar atleten die op 8 wieltjes de meest bizarre stunts landden. Zo was ooit wereldkampioen en Nederlands trots Sven Boekhorst een boegbeeld voor de Nederlandse Inliners. Ook in Dordrecht wordt er hier en daar nog ge-inlined, maar toch vind Timo (16) dat er meer aandacht mag komen voor de sport. Door Back In-Line op te zetten hoopt Timo de jongeren in en rondom Dordrecht weer te enthousiasmeren en motiveren om deze straatsport opnieuw uit te gaan vinden. Het inline-en letterlijk een nieuw leven inblazen. Dankzij het opzetten van een toffe dag die geheel in het teken staat van skaten is er een mogelijkheid dat jongeren de sport weer gaan oppakken! 

Zelf beoefent Timo de sport ruim 3 jaar met alle plezier. Ondanks dat hij nog niet zo lang bezig ben met Inline-en, is het een serieuze passie voor hem geworden en doet hij mee aan verschillende wedstrijden zoals NK’s. Daarnaast probeert hij tussen zijn vriendengroep de sport te promoten en ze te enthousiasmeren om het op te pakken, wat hem regelmatig lukt. Het Dordrechtse skatepark Maasplaza is voor hem een thuisbasis en hij vindt het maar al te jammer dat hij daar slechts een van de weinige actieve inline-ers is. Om deze redenen zet hij maar al te graag Back In-line op en hoopt hij binnen een korte tijd met een grote groep te kunnen rollen.

Zoals hierboven al deels wordt benoemd, is Back In-Line een inline skate event. Samen met andere Inliners uit heel Nederland wilt Timo het Dordtse skatepark omtoveren tot een thuisbasis voor Inline-skaters. Dit betekent een toffe wedstrijd met prijzen, goede muziek waardoor skaters energie krijgen en uiteraard een perfecte sfeer. Daarnaast wilt hij zorgen voor extra obstakels die het evenement nog spectaculairder gaan maken! Ook wilt Timo ervoor gaan zorgen dat er tijdens het evenement kleine versnaperingen liggen die deelnemers kunnen pakken. Zo kan de sessie urenlang doorgaan. 

Om alles gedurende de dag vast te kunnen leggen, zal er non-stop een videograaf aanwezig zijn die alles vast probeert te leggen. Dit om na de eerste sessie van Back In-line een toffe edit te kunnen maken om mensen te blijven enthousiasmeren!

Timo wilt met Back In-Line mijn passie voor het inline skaten met heel de stad gaan delen. Niet alleen om te laten zien hoe tof deze sport daadwerkelijk is, maar ook om meer mensen te laten Inline-en! Hopelijk kunnen er dan naast het arsenaal van skateboard events ook meer Inline events komen. 

Het idee is om op 16 september 2023 Back In-Line te gaan realiseren. Timo ziet op dit moment geen betere locatie voor zich dan het skatepark onder de Zwijndrechtse brug. Deze locatie is niet alleen goed bereikbaar met het OV maar is ook voorzien van talloze obstakels en is deels overdekt. Een perfecte locatie voor zijn event!

Hou de instagram pagina van Back In-Line goed in de gaten voor de laatste updates


Fase: Draagvlak fase