Heb jij ook een goed idee?

Back In-Line

Aggressive inline skating was in de jaren 90 de bekendste sport in Amerika. Tijdens grote wedstrijden zoals X-Games keken meer dan 200.000 bezoekers naar atleten die op 8 wieltjes de meest bizarre stunts landden. Zo was ooit wereldkampioen en Nederlands trots Sven Boekhorst een boegbeeld voor de Nederlandse Inliners, maar door de jaren heen werd de sport steeds minder populair. Toch is hedendaags de sport nog steeds actief onder de jeugd, al is het aantal beoefenaars een stuk minder dan voorheen.  Timo wilt de sport weer populair maken onder de Dordtse jongeren en wilt dit zien te behalen door middel van het evenement Back In-Line!

Door Back In-Line op te zetten hoopt Timo de jongeren in en rondom Dordrecht weer te enthousiasmeren en motiveren om de straatsport opnieuw uit te gaan vinden. Het Inline-en letterlijk een nieuw leven inblazen. Dankzij het opzetten van een tof evenement is er een mogelijkheid dat jongeren en andere toeschouwers deze sport weer gaan oppakken. 

Zelf beoefent Timo deze sport ruim 2 jaar met alle plezier. Ondanks dat hij nog niet zo lang bezig is met Inline-en, is het een serieuze passie voor hem geworden en doet hij al mee aan verschillende wedstrijden zoals NK’s. Daarnaast probeert Timo tussen zijn vriendengroep de sport te promoten en ze te enthousiasmeren om de sport op te pakken, wat regelmatig lukt! Het Dordrechtse skatepark Maasplaza is voor hem een thuisbasis en Timo vindt het maar al te jammer dat hij daar slechts een van de weinige actieve Inliners is. Mede om deze redenen zet Timo maar al te graag Back In-Line op en hoopt hij binnen een korte tijd met een grote groep te kunnen gaan rollen.

Zoals hierboven al deels wordt benoemt, is Back In-Line een inline skate event. Naast het aanbieden van een toffe demonstratie door professionals wilt Timo het evenement gaan vullen met allerlei activiteiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wedstrijden, workshops, meet & greets en meer. Daarnaast wilt hij zorgen voor extra obstakels die het evenement nog spectaculairder gaan maken!
Een event die in het teken staat van Aggresive Inlinen dus. Daarnaast zal het event ondersteund worden door goede muziek, vibes, eetkraampjes, shops en meer. Timo wilt met Back In-Line zijn passie voor het Inline skaten met heel de stad gaan delen. Niet alleen om te laten zien hoe tof deze sport daadwerkelijk is, maar ook om meer mensen te laten Inline-en! Hopelijk kunnen er dan naast het arsenaal van skateboard events ook meer inline events komen!

Het idee is om in mei 2023 Back In-Line te gaan realiseren. Dit vanwege het weer maar ook omdat dit de periode is dat mensen vaak gaan beginnen aan een nieuwe hobby of sport. Jongeren willen namelijk graag wat te doen hebben gedurende de zomer. Timo ziet op dit moment geen betere locatie voor zich dan het skatepark onder de Zwijndrechtse brug. Deze locatie is niet alleen goed bereikbaar met het OV maar is ook voorzien van talloze obstakels en is deels overdekt. Een perfecte locatie voor zijn evenement!


Fase: Draagvlak fase