Heb jij ook een goed idee?

STAD Debat

STAD Debat was het evenement waar jij als buurtbewoner van Bleijenhoek jouw mening kon uiten en een verandering kon maken voor jouw woonomgeving. De stagiaires verzamelden zoveel mogelijk buurtbewoners bij elkaar om te discussiëren over wat er leuk is en wat nog leuker gemaakt kon worden in de betreffende buurt. Deze ideeën werden later doorgestuurd naar de gemeente zodat er echt een verschil gemaakt kan worden! Zo hoopten de stagiaires van STAD Dordt voor buurtbewoners de ideale buurt te kunnen creëren!
Wat belangrijk is in een wijk is dat iedereen hier comfortabel leeft en er een gezellige sfeer heerst. Veel bewoners van de Bleijenhoek in Dordrecht waren redelijk tevreden over de buurt, maar gaven wel aan dat de buurt wat veranderingen mocht ondergaan. Buurtbewoners die we hebben gesproken vonden het er erg grauw, weinig groen, weinig contact tussen buren onderling en geen leuke plekken om als buurt samen te komen. Daarnaast zwierf er hier en daar regelmatig wat afval en was er daarom meer behoefte naar prullenbakken.

De stagiaires van STAD Dordt Emma, Niobi en Lieve organiseerden STAD Debat om de buurtbewoners van Bleijenhoek bij elkaar te brengen. Ze hoopten dat de buurtbewoners hun meningen met elkaar deelden over wat voor positieve veranderingen de buurt zou moeten ondergaan. Ze wilden de buurtbewoners het gesprek met elkaar laten aangaan om te kijken of er gezamenlijk een positieve verandering in de buurt kon plaatsvinden. Naast dat de wijkbewoners met elkaar konden overleggen over wat ze belangrijk vinden, wilden ze de mensen van de buurt bij elkaar brengen en ze met een goed gevoel naar huis laten gaan.

Met dit evenement konden buurtbewoners van alle leeftijden een middag lang samenkomen om dingen te bespreken die zij belangrijk vinden. De stagiaires zorgden ervoor dat iedereen aan het woord kwam en na het debat weer vrolijk naar huis ging. Na het debat was er eventueel nog tijd over om samen een hapje en een drankje te doen, dit was ook tijdens het debat aanwezig. Het debat was gratis toegankelijk voor de buurtbewoners en andere geïnteresseerden. STAD Debat organiseerden we omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zich vrolijk en comfortabel voelt in zijn of haar wijk.  

STAD Debat heeft plaatsgevonden het Buurthuis van Bleijenhoek. Bij aankomst kreeg iedereen een bordje waar ze hun naam op konden zetten. Daarnaast kregen de deelnemers ook alvast wat drinken en snack, wat gesponsord was door de lokale supermarkt. Er stond een lange tafel waar iedereen naast en tegenover elkaar kon zitten, terwijl de debatleider aan de kop van de tafel zat. We bespraken tijdens het debat verschillende onderwerpen over de buurt en hielden tussendoor korte pauzes, zodat buurtbewoners de tijd kregen om elkaar te leren kennen. Na afloop van het STAD Debat hebben de stagiaires alle deelnemers gevraagd om feedback en hoopten we ze met een gerust hart weer naar huis te sturen. De uitkomsten van het STAD Debat zullen via de mail naar de gemeente gestuurd worden want iedere mening telt dus alle stemmen moeten gehoord worden!

Thema: ideale buurt
Fase: Draagvlakfase