Heb jij ook een goed idee?

Van Fleur toch op naar plan B!

Fleur toch op! Het project dat staat voor verbinding, eenheid en samenhorigheid. 

Fleur Toch Op is bedacht door drie inventieve jongeren (Kaia, Julia en Shedy) die tijdens de corona tijden veel verdeling en polarisatie zagen. Het werd een belangrijk doel om deze zaken tegen te gaan. Na wat onderzoek sloot het doel van de ambiance van de wijk Sint Jorisweg langzamerhand aan bij het project. Door middel Fleur toch op wilden zij niet alleen de wijk een stuk gezelliger en kleurrijker maken, maar ze ook de atmosfeer van de wijk verbeteren. Nu vraag je je af; waarom Sint Jorisweg? ‘’Wij vinden het belangrijk dat je je goed en veilig voelt, maar hoe doe je dat eigenlijk? Je kan de wereld niet in één keer veranderen en daarom beginnen wij bij de Sint Jorisweg”

Fleur toch op!
Laten we het eerst hebben over wat voor project Fleur toch op nou eigenlijk was. Fleur toch op begon als een idee waarbij iedereen uit de wijk samen kon komen om massaal kliko’s op te fleuren. Ouders konden gezellig met elkaar in gesprek met een kopje koffie of thee, terwijl de kinderen hun creatieve kant konden uitten bij het versieren van kliko’s. Het project zou vervolgens afgesloten worden met gratis patat en drinken. Het idee om kliko’s te gaan versieren ontstond omdat de kliko’s in het zicht van de wijk staan, door deze te versieren gaat de wijk er gelijk een stuk gezelliger uitzien. Daarnaast kwam uit vooronderzoek naar voren dat de buurtbewoners behoefte hadden naar meer verbinding met elkaar.

Plan B
Fleur toch op is door omstandigheden iets anders gelopen dat gepland. Toen het moment daar was om alles uit te voeren op 16 maart ging alles, maar dan ook alles verkeerd. Het eten stond klaar, de partytent was gehuurd, verf/stiften en stickers waren gekocht. Maar het weer sloeg als een bliksem in de plannen van de groep. Met windkracht 6 en een hevige regenstorm viel het originele plan in het water. Shedy, Kaia en Julia gaven de moed echter niet op. ‘’We hebben wekenlang aan het project gewerkt, het weer zou ons niet tegenhouden’’ zeiden ze. Zo kwamen ze met een Plan B.

5 Stappen

Wat hield de Plan B in? Met plan B hebben Kaia, Shedy en Julia er voor gezorgd dat de buurtbewoners alsnog hun kliko’s konden opfleuren!

Stap 1: Een gebruiksaanwijzing schrijven op de stickers voor de tekeningen.
Stap 2. De stickers samen met de stiften verspreidt in de wijk plakken, zodat de bewoners die langslopen mee kunnen doen met de wijk vrolijker maken.
Stap 3. Langs de deuren gaan om mensen uit te nodigen hun kliko’s op te fleuren
Stap 4. De stickers in de brievenbussen gooien, zodat de bewoners hun tekeningen voor het raam kunnen hangen of plakken.
Stap 5, de prijsuitreiking. In week 10 gingen de groep weer de wijk in om een €10 bol.com cadeaubon te geven aan de mooiste tekening.

Zo hebben ze toch Fleur toch op uiteindelijk kunnen organiseren. Ben je geïnteresseerd in hoe de dag er precies uit zag? Check de video!

Thema: ideale buurt