Heb jij ook een goed idee?

Doorratelen de Podcast

Om Dordtse jongeren te inspireren, om zelf aan de slag te gaan met het opzetten van toffe Dordtse initiatieven en stad wat leuker te maken gaan Liam en STAD Dordt samen Doorratelen opzetten. Dordrecht kent vele cultureel ondernemers. Cultureel ondernemer word je niet zomaar. Dit gaat met vallen en opstaan. Om de nieuwe generatie cultureel ondernemers die staan te popelen om zelf te starten, interviewen wij CO-ers van nu en vroeger! Verschillende tips en tricks, het leren omgaan met fouten, het maken van moeilijke keuzes en meer!

STAD Dordt is een organisatie die jongeren ondersteunt bij het organiseren van hun eigen project. Of het nu festivals, concerten of juist exposities zijn, niks is te gek voor STAD. Het is superbelangrijk om deze jongeren te bereiken, te inspireren maar natuurlijk ook alvast op gang te brengen. Jongeren weten namelijk wat tof is en wat er in de stad ontbreekt. De manier om dit te doen is via de verschillende podcasts. Samen met Liam, Dordtenaar in hart en nieren, gaan we op zoek naar toffe ondernemers die stuk voor stuk de stad Dordrecht nou net even wat leuker maken dan dat het al is.

Net als iedere andere stad kent ook Dordrecht veel (culturele) ondernemers. Of het nu ondernemers zijn op het gebied van festivals, kunst & cultuur of juist het runnen van een eigen winkel,  Dordrecht heeft het. Denk bijvoorbeeld aan de heren van Monument Festival, de oprichters van Big Rivers, de eigenaren van Fier of de werknemers van de lokale Dordtse Bibliotheek die maandelijks verschillende activiteiten uitvoeren. Deze zogeheten cultuurdragers maken Dordrecht compleet. 

Zij hebben natuurlijk het nodige meegemaakt, anekdotes te vertellen en hopelijk weten zij de nieuwe generatie CO-ers te bereiken en het laatste zetje te geven om met hun eigen toffe idee aan de slag te gaan. 

Vanuit STAD komen wij met de meest uiteenlopende CO-ers in contact. Zo zijn er verschillende samenwerkingen ontstaan en vinden wij dat deze CO-ers en hun verhalen gedeeld moeten worden. Daarnaast denkt STAD dat het een goede manier is om de volgende generatie een zetje te geven om plannen zelf te kunnen realiseren. 

Zie het zo voor je. Bij binnenkomst wordt er eerst even gesproken over het verloop van de podcast zelf. Onder het genot van een drankje kunnen er nog wat dingen besproken worden over de podcast, kort daarna gaan we aan de slag. Na een korte introductie over de CO-er die geïnterviewd wordt, zullen de vragen er op los barsten. De vragen zullen in het begin wat algemener zijn (bijv. hoe lang, waarom, wanneer en wat was het motief om te ondernemen) maar ook zijn we opzoek naar meer diepgang in het interview. 

Het idee is om het gesprek zo luchtig en informeel mogelijk te houden, de doelgroep zijn  tenslotte jonge (culturele) ondernemers. Humor is een belangrijk dingetje en zal ook zeker terugkomen tijdens het interview. Daarnaast zullen er kleine spelletjes gespeeld gaan worden. Aan de hand van de spelletjes komen nieuwe vragen die iedere podcast anders zal maken. Zo blijven wij de luisteraars verrassen met nieuwe wendingen in het interview zodat niemand kan afhaken. 

Als laatste onderdeel willen Liam en ik Dordrecht betrekken bij deze podcasts. Dit doen wij in samenwerking met De Remise, die Doorratelen sponsort met een cadeaubon voor de deelnemers van de podcast. Het idee is dat  de podcasts van Doorratelen online te beluisteren zijn via Spotify en Soundcloud, maar ook te zien zijn via Youtube. De eerste opname voor Doorratelen zal op 24 mei gaan plaatsvinden!  


Fase: Realisatiefase