Heb jij ook een goed idee?

Unspoken Words

Met Unspoken Words willen wij het taboe doorbreken en ervoor zorgen dat mensen uitkomen voor hun gevoel. Iedereen heeft problemen en daar moet meer over gepraat worden. Wij gaan ervoor zorgen dat dat kan. Bij ons kan je terecht om even helemaal los te gaan zonder na te denken wat er over je gezegd gaat worden. 

Wie zijn wij?

Wij zijn Shedy en Isabella van STAD-Delft. STAD staat voor Stichting Talent And Dreams. Wij helpen jongeren hun dromen waar te maken. Als jongeren met een tof idee voor een project naar ons toe komen, helpen wij hen dit uit te voeren. Wij hebben samen het project Unspoken Words bedacht. Door middel van dit project willen wij graag dat mensen meer over hun gevoelens gaan praten. Meestal zit er veel opgepropt in iemand, maar bij Unspoken Words kunnen ze dit onbezorgd laten gaan.

Unspoken Words 

Wij willen in Delft, op een locatie waar veel mensen langs lopen, een hokje plaatsen waar 2 mensen in kunnen zitten. Aan de ene kant zit een persoon die luistert, aan de andere kant kun je als voorbijganger plaats nemen. De twee personen in het hokje kunnen elkaar niet zien, ze kunnen elkaar alleen horen. Hierdoor kan er niet geoordeeld worden. Nadat je je hart hebt kunnen luchten in het hokje, krijg je een kleinigheidje mee wat je doet denken aan deze dag.

Sfeerschets

Stel je voor: je komt net uit de trein.. Je loopt richting Delft centrum en ziet op het plein een hokje met mensen eromheen staan. Op het hokje staat heel groot ”UNSPOKEN WORDS”. Je vraagt je af wat het is en gaat er naar toe.Hierna beslis je ook om het hokje in te gaan, want je hebt wat dingen waar je tegenaan loopt, maar kan die niet kwijt bij bekenden omdat je bang bent voor hun mening. Je stapt het hokje binnen en je vertelt wat er op je hart ligt, zonder zorgen over of diegene naast je je kunt zien. Diegene luistert alleen maar tot je klaar bent met je verhaal doen en vraagt je of alles goed gaat. Je kan zelf stoppen op het moment dat dat goed voelt. Je besluit dat dit genoeg is en gaat weer naar buiten waar mensen staan die jou heel erg moedig vinden. Er staat je nog een leuk kleinigheidje op te wachten. Deze quote ga je nooit meer vergeten. In deze quote vind je weer moed terug. 

Thema: Fix The Gap