Heb jij ook een goed idee?

Verhalen van de beschermers

Ons comicboek


De verhalen van de beschermers zal een een comicbook worden met korte verhalen over superhelden die vecht tegen het kwaad. De rollen van de superhelden vertegenwoordigd worden door jongeren en het kwaad waar zij in het boeken tegen zullen vechten zijn karakters in de vorm van stoornissen als depressie en angst.

Fictief maar waargebeurd

Wij houden het fictief maar de verhalen in ons comicboek zijn wel gebaseerd op waargebeurde verhalen van jongeren die vechten tegen hun depressie of angsten. Ook willen wij de jeugdzorg betrekken in onze strip, zowel positief als negatief. Dit doen wij omdat jongeren hier verschillende ervaringen mee hebben, en door onze vorm van een comicbook willen wij dit aan het licht brengen.

Griekse goden en godinnen

Het verhaal loopt als volgt: de superhelden werken bij de grote organisatie, de jeugdzorg. De superhelden vechten tegen stoornissen zoals depressie, angst maar ook psychoses. Door het verhaal loopt een rode draad, tijdens alle gevechten van de superhelden komen zij ergens achter. De jeugdzorg is niet wat het lijkt…. De namen van de personages zullen wij baseren op Griekse goden en godinnen.

Thema: Fix The Gap