Heb jij ook een goed idee?

Boiler Room: DJ Battle

Het Big Rivers Festival is het grootste muziekfestival in Dordrecht en omstreken. Jaarlijks trekt Big Rivers zo’n 140.000 bezoekers en genieten ze van 150 live-acts verspreid over 10 verschillende podia. De focus ligt met name op live-acts, dus vooral gericht op bands, hiphop en zangers/zangeressen. Je zou dus kunnen zeggen dat Big Rivers zich vooral richt op een wat oudere doelgroep en vergeten hiermee de wensen van de jongeren. Daarin wilde STAD Dordt nou precies een verandering in gaan maken. Wat de jongeren tegenwoordig aanspreekt is; elektronische muziek. Dit betekent: heel de avond dansen in een kleinere ruimte zonder te veel poespas. Daarom wilde STAD Dordt met een uniek en vernieuwend concept de jongeren geven wat ze zoeken en bedachten we dus een Boiler Room: DJ Battle voor in de Kloostertuin tijdens het Monument x Big River Festival!

Wij zijn Junior (21) & Jordy (20) van STAD Dordt. Ook hebben wij dit jaar het programma van het Big Rivers Festival bekeken. Ons viel op dat er zowel overdag als in de late avonduren weinig elektronische muziek op het programma stond (naast het gedeelte van Het Monument). Ondanks dat heel Dordrecht en omstreken naar dit festival komt dachten wij dat het leuk is als er wat variatie aanwezig is, zeker als dit de jongeren aanspreekt. Daarnaast wilden wij met de Boiler Room: DJ Battle het programma goed gaan vullen met wat elektronische muziek!

Een Boiler Room: DJ Battle zegt eigenlijk al meer dan genoeg. Wat een Boiler Room zo aantrekkelijk maakt is dat de DJ in het midden staat terwijl het publiek eromheen los gaat. Zelf voegden we hier iets extra’s aan toe, namelijk de DJ Battle. Wanneer de bezoekers onze Boiler Room betraden, kregen ze een silent-disco koptelefoon. Dit ook vanwege geluidsoverlast voor de omwonenden, maar het heeft vooral met het volgende te maken. In de ruimte stonden de 2 DJ’s al klaar om de strijd aan te gaan voor de titel van de beste DJ. Met behulp van de koptelefoons bepaalden de bezoekers welke DJ de beste vibe bracht op de dansvloer. Dit viel te zien aan de kleuren van de koptelefoons. Met de Boiler Room: DJ Battle wilden wij een nieuwe richting op gaan op Het Big Rivers Festival en de bezoekers een nieuwe ervaring geven. Wij vonden dat er iets ontbreekt in het programma, in onze ogen was dat dus meer elektronische muziek. Daarnaast was dit tevens een unieke kans om STAD Dordt goed op de kaart te zetten en de Dordtenaren te laten zien wat STAD kan fiksen!

We wilden de vibe van de Boiler Room: DJ Battle natuurlijk goed overbrengen. We zorgden voor kleine industriële sfeer op het kantoor van Dordrecht. Dit omdat op de dag van het evenement de Kloostertuin werd gesloten vanwege slecht weer. Bij de ingang stond een groot bord met allerlei posters van STAD evenementen om de wat extra sfeer in de Synodestraat te brengen. Daarnaast hadden we Caliari’s Thrift gevraagd om een tweedehands winkel te hosten op het kantoor, waar bezoekers tijdens het dansen nieuwe drip en verse kleding konden scoren. Al om al was dit evenement een succes! Met zo’n 30 jongeren werd er van 15:00 tot 20:30 volop genoten van de verschillende DJs die gedraaid hebben. OP NAAR EEN VOLGENDE EDITIE!

SHOUT OUT naar alle DJs die de avond aan elkaar gedraaid hebben!
Check de aftermovie hiernaast!

Thema: STAD op de kaart
Resultaat: Afgerond
Fase: realisitiefase