Heb jij ook een goed idee?

Creative Haven

Bij Creative Haven komen asielzoekers bij elkaar komen om hun artistieke skills te ontdekken en/of uit te breiden! De naam is een samenstelling van ‘creative’ en ‘safe haven’. Deze avond is een hele fijne plek om samen te komen om samen nieuwe dingen aan elkaar te leren. 

Het is heel gemakkelijk om met elkaar te leven, maar toch langs elkaar te leven. Iedereen let op zichzelf en heeft geen tijd voor andere mensen. Een community opbouwen is ook heel erg lastig als je niet weet hoe je de eerste stappen moet nemen. Hierbij helpt Creative Haven! Getting together to craft together!

Door wie?

Creative Haven is verzonnen door de Stagiaires van STAD delft, deze groep bestaat uit Nikki, Kim, Isabella en Noa. STAD staat voor Stichting Talent and Dreams omdat wij helpen jongeren hun dromen waar te maken. Als jongeren met een tof idee voor een project naar ons toe te komen, helpen wij hen dit uit te voeren. 

Creative Haven 

Op deze middag komen asielzoekers bij elkaar om allemaal verschillende kunsten samen uit te proberen. Denk hierbij aan tekenen, schilderen, schminken maar ook sieraden maken. Er worden verschillende activiteiten aangeboden en iedereen mag zelf kiezen waar ze aan meedoen.

Creative Haven draagt bij aan het creëren van een community. Een community zorgt voor minder eenzaamheid en meer samenhang tussen mensen die denken dat ze er alleen voor staan.

Sfeerschets 

Beeld je in: je bent weer 14, allemaal dingen aan het uitvogelen, en daarbij zit je nu ook helemaal niet meer comfortabel thuis, maar op een plek die relatief nieuw voor je is. Je wilt dingen ontdekken. Over jezelf en over je omgeving, maar eigenlijk gewoon over de hele wereld. Je wilt ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

En dan hoor je het, er wordt in het AZC een kunstmiddag genaamd Creative Haven georganiseerd. Je hoort wat er allemaal is en als resultaat wil je hier echt heel graag heen, dus dat doe je ook gewoon lekker!

Je ziet dat er allerlei verschillende activiteiten zijn en besluit als eerste te gaan verven. Om je heen zie je leeftijdsgenoten elkaar schminken en het ontzettend gezellig hebben. Je maakt je meesterwerk nog even af en ziet dat daarna de activiteit voor armbandjes maken gaat beginnen. Hier doe je ook aan mee, want je wilt natuurlijk wel een aandenken aan deze geweldige dag.

Aan het einde van de dag word al het moois wat iedereen heeft gemaakt tentoongesteld en sluiten het gezellig met zijn allen af. Je voelt je verbonden met andere asielzoekers met wie je hiervoor eigenlijk nog nooit in gesprek bent geweest. Wat een top middag!

Waar en wanneer is Creative Haven?

Creative Haven vindt plaats op 6 oktober 2023 in een AZC.

Thema: Nieuw in Holland