Heb jij ook een goed idee?

Need to knit

Het is november, bijna december. Het is het einde van het jaar: Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw komen er aan. Het volgt elkaar allemaal snel op. Snoep, cadeautjes, samenzijn, lekker eten. December is daarom berucht als de duurste maand van het jaar. Helaas heeft niet iedereen geld voor deze tijd, of zelfs warme kleding. We denken dat Need to Knit een geweldig idee is, waar iedereen aan mee kan doen!

Utrecht samen breien

Need to Knit houdt in dat wij samen met andere organisaties in Utrecht sjaals gaan breien voor daklozen. Deze sjaals geven we als kerstcadeau aan daklozen in Utrecht. Zo blijft iedereen deze winter warm! 

Uitvoering

Bij Need to Knit is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen verspreid over Utrecht mee doen! Daarom nemen we contact op met breiclubs, bejaardenhuizen, en dagbestedingen. Veel mensen die lid zijn van deze organisaties vinden het super leuk om met hun handen bezig te zijn, en daarbij ook wat goeds te doen voor een ander. De stagiaires van STAD Utrecht gaan natuurlijk ook mee breien! Daarbij gaan we de lokale pers in Utrecht benaderen, en vragen we ze of ze een oproep over Need to Knit willen doen. Zo kunnen niet alleen organisaties meedoen, maar iedereen uit Utrecht, jong en oud! Mensen kunnen ook een deel van een sjaal maken, die wij daarna aan elkaar naaien zodat het een gehele sjaal wordt.

Breiles

Op 8 december organiseren wij een breimiddag in Café de Tussentijd. Tijdens deze middag zal iemand aanwezig zijn die iedereen uitleg hoe je moet breien en zullen we onder het genot van gezelligheid en kerstmuziek met zn allen breien.

Voor de daklozen

Het wordt steeds kouder, dat betekent dat mensen hun winterjassen aan doen en sjaals omdoen. Als je door het centrum van Utrecht loopt, tel je al snel 5 tot 10 daklozen op straat. Het is vreselijk om tijdens de koude regen, sneeuw of wind buiten te zitten en nergens heen te kunnen gaan. Daarom willen wij graag met Need to Knit hier verandering in nemen. Zo hebben de daklozen niet alleen een warm kledingstuk voor deze koude winter, maar ook een leuk kerstcadeau. 

Thema: Armoede
Resultaat: Sjaals breien voor daklozen
Fase: Draagvlak