Heb jij ook een goed idee?

Stralen zonder Kosten

Het is november, bijna december. Het einde van het jaar, Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw komen eraan. Een leuke tijd met lekker eten en cadeautjes. Helaas is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend, voor sommige gezinnen is het moeilijk om de touwtjes aan elkaar te knopen. Zij zullen zichzelf niet zo snel op de eerste plek zetten en een kappersafspraak is geen prioriteit. 

Daarom wilde wij; Marcos (17), Mika (22) en Rogier (21) van STAD Dordt een gratis knipbeurt aanbieden aan degene die dit het meest nodig hebben. Maar hoe dan? De kappers hebben het natuurlijk mega druk deze dagen! Daarom hebben we het plannetje gesmeden om studenten van Salon DaVinci te laten knippen bij kapperszaken en zo gratis knipbeurten aan te bieden via Quiet Drechtsteden om de juiste doelgroep uit te nodigen. Een win-win-winsituatie!

En dat plan is gelukt, we hebben 2 studenten (Elise en Brandon) geplaatst bij Trendline Hairfashion en Drechtse Hair en Beauty! Central Barbershop heeft zelf heren geknipt op zijn vrije dag en Kinki Kapper knipte een hooggeëerde gast. Zo hebben we ervoor gezorgd dat er deze week 16 personen een knipbeurt kregen om met deze glow up de feestdagen tegemoet te gaan!

Tot slot hebben we een video gemaakt waarin we laten zien hoe zo’n gebaar iemands maand zou kunnen maken.
Wij hopen om mensen te inspireren dat zij ook wat positiefs kunnen doen voor een ander.

Thema: Armoede
Fase: Draagvlak