Heb jij ook een goed idee?

Far away

De redactie van STAD Zandvoort wil een webtoon (online comic) maken om mensen een beeld te geven over de leefomstandigheden en langdurige stress van deze oekrainers in het afgelopen jaar. Veel mensen hebben niet door wat andere mensen meemaken en hierdoor kan iedereen meeleven in het verhaal van een ander. 

De Comic Far Away gaat over de langdurige stress van Oekraïne vluchtelingen en die gaan wij posten op webtoon.com. In Zandvoort gaan wij contact zoeken met de organisaties die korte lijnen hebben met de Oekraïense gezinnen. Wij gaan samen met die organisatie een gesprek voeren om zo in contact te komen met een familie. Hierdoor kunnen wij meer over hun leefomstandigheden leren en hier een comic van maken. De comic zal anoniem geïllustreerd worden. 

Het redactie team van STAD Zandvoort hoopt dat meer mensen doorhebben hoe het leven van iemand uit Oekraïne eruit ziet en een beeld krijgen wat een vluchteling mee maakt. Vooral armoede en langdurige stress zijn problemen waar deze vluchtelingen mee moeten dealen. Een verhaal van iemand die dit meemaakt willen wij in kaart brengen  met behulp van een comic. 

In de 2de week van december publiceren wij de Comic op Webtoon.com.

Thema: Armoede